Niet verwacht… toch gekregen

Al een paar dagen kijk ik op de weersvoorspellingen en er wordt weinig goeds beloofd voor vandaag. Gisterenmiddag nog eens gekeken… nee het wordt een wandeling in de regen, dat is wel zeker. Maar vanmorgen schuif ik de gordijnen open en is het droog, en mijn mondhoeken gaan ineens omhoog. Zou het toch droog blijven…

Gisteren had ik op Komoot een nieuwe volger er bij, en het eerste wat ik doe is altijd even kijken wie mij is gaan volgen. En of hij of zij ook mooie wandelingen heeft gemaakt die ik kan opslaan. En in dit geval was dat ook zo… Een wandeling over de Bedafse Bergen, en over het noordelijk gelegen gedeelte van de Maashorst.

Zo dichtbij, en toch heb ik van dit gedeelte nog maar heel weinig van gezien, dus alle reden om vandaag hier naar toe te gaan. Samen met Tilly vertrok ik vanmorgen vanaf het Foodcenter in Uden, om richting Bedafse Bergen te wandelen. Regen was er in geen velden of wegen te bespeuren, de zon schijnt volop. Het heeft dus totaal geen enkele zin om voorspellingen te raadplegen.

Was het gedeelte van de Bedafse Bergen erg rustig met wandelaars, heel anders was het toen wij ineens op het Kabouterpad liepen op de Maashorst. Wat een drukte zeg… de parkeerplaats vol… de bermen stonden vol geparkeerd met auto’s. Op het pad zelf kwamen wij tientallen ouders, opa en oma’s, kinderen en kinderwagens tegen. Tilly en ik moesten ons er doorheen laveren, wat verre van prettig wandelen was. Een volgende keer moet ik echt dit soort paden zien te vermijden. Had het nu maar geregend want dan was het beslist niet zo druk geweest. Een groot gedeelte van deze wandeling gaat het over de LAW 13 het Hertogenpad en hoefden wij alleen maar de Wit/Rode bewegwijzering te volgen.

Pas aan het eind van onze wandeling kregen wij te maken met wat regendruppels, en daar bleef het bij. Ik heb genoten van deze wandeling en heb weer een mooi stukje Brabant leren kennen. Jammer dat het zo druk was en er van een 1,5 meter afstand regel, maar weinig sprake was… en dat in deze tijd.

Het zo werd het toch nog onverwacht een zonnige wandeldag, in dit mooie gedeelte van het Brabantse land.

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Wat een prachtwandeling. Hier hebben we ook zo’n kabouterpad met ook nog een boscafé er bij. Je struikelt over mens en hond.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Het was abnormaal druk, hier kom ik dus niet meer, of alleen nog op de heel vroege ochtend.

   Geliked door 1 persoon

 2. Maar gelukkig was die drukte in de buitenlust. Wel jammer van je wandeling.

  Like

 3. Neeltje schreef:

  Ja, het schijnt op veel plekken in de natuur zo druk te zijn. Maar toch een aardig cadeautje.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s