Heerlijke ochtend… (2)

on

Vanmorgen vertelde ik al over dit mooie rondje Renkum, wat mij voerde door het Renkums Beekdal. Ook deze wandeling had ik bij een andere Komoot gebruiker gevonden, en enigzins aangepast. Mijn wandeling startte ik vanaf het parkeerterrein van de begraafplaats aan de Hartenseweg. Ik zet mijn navigatie app (Komoot) aan… en dan hoef ik maar te luisteren naar Wanda die mij de weg wijst, Rechtsaf op wandelpad naar het noordwesten, en dan rechtsaf het bos in. Van hieraf had ik zomaar blindelings het Hartense Klompenpad kunnen volgen, waren het niet dat daar soms toch ook weer vanaf geweken werd. Ik miste natuurlijk wel mijn gids Neeltje waarmee ik vorige keer dit gebied heb leren kennen. Dit is zowat haar achtertuin en kent het als haar broekzak.

Ik heb weer mooie foto’s aan mijn collectie mogen toevoegen, met op de vroege ochtend de weilanden gehuld in nevelen, en later de bomen en bladeren mooi opgelicht door een stralende zon. Ook weer een paar heel aparte paddenstoelen mogen aanschouwen. En wat vind je van een heuse wc midden in het bos, dat verwacht je toch niet. In juni bij de vorige wandeling hier, hing er nog een groot slot aan. Maar nu kon ik er gewoon terecht en het zag er schoon uit. De wc juffrouw was in geen velden of wegen te kennen, dus kon ik mijn 0,50 eurocent niet kwijt.

In het bos zag ik verschillende dames en heren met snoeischaren aan het werk, en ik vroeg mij af wat zij aan het verzamelen waren. Niets hoor vertelde een meneer… die op een krukje het werk van de anderen aanschouwde. Het waren Groene Vrijwilligers van ‘Landgoed Oranje Nassau’s Oord’ die voor het Landschapsbeheer onderhoud aan het plegen waren.

Al met al was het weer een mooie ‘Woensdag wandeling’ van een gebied dat ik aan mijn favorieten kan toevoegen om nog eens terug te keren.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Neeltje schreef:

    Je hebt weer prachtige foto’s gemaakt en dan realiseer ïk me weer hoe mooi ik woon.

    Like

  2. Neeltje schreef:

    Prachtige foto’s weer!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s