Zwijmelen op Zaterdag… ( 14 )

Omdat ik een buitenbeentje was werd ik vroeger veel gepest. Voor mijn leeftijd was ik te lang, ik droeg een brilletje en toen ik tien jaar (1962} was liep ik al met een beugel in mijn mond. Ik was anders dan de rest en daardoor een mikpunt van pesterijen. Eigenlijk begon ik pas te leven toen ik op het voortgezet onderwijs zat… maar zat nog steeds in een schulp waar ik maar moeilijk uit kwam. Van een fijne jeugd was geen sprake tot ik een jaar of achttien was, mijn eerste vrienden kreeg en toen pas uit ging.

Toch was ( en ben ) ik gewend geraakt aan het alleen zijn, waar ik toen in verkeerde. En om alleen te zijn trok ik mij terug en luisterde naar muziek… ‘Get Ready” van Rare Earth was een nummer wat ik zoveel draaide dat er haast geen groeven meer in de Lp zaten….

Dus is mijn ‘Zwijmel’ vandaag Get Ready van Rare Earth…

Get Ready is oorspronkelijk een hitsingle van de Amerikaanse Motownband The Temptations uit 1966. Het nummer werd geschreven door Smokey Robinson bekend van The Miracles, een andere Motownband.

Het nummer in kwestie werd vele malen gecoverd. De meest succesvolle was de versie van Rare Earth. Hun cover deed het zelfs veel beter dan het origineel met een #4 notering op de poplijst. Hoewel de band wist dat ze met Get Ready een potentiële hit te pakken hadden, besloot Motown eerst Generation, Light Up the Sky uit te brengen. Toen dit geen succes bleek te zijn werd Get Ready in 1969 alsnog uitgebracht en dat was een schot in de roos. De albumversie van Get Ready duurt 21:06 minuten, maar de singleversie werd ingekort tot 2:48 minuten.

Ik draaide alleen de lange versie wat voor sommige misschien een lange zit is, maar hij is zoo mooi!! Onderstaande is een Live versie waar verschillende opname beelden elkaar door elkaar lopen en afwisselen.

Ik heb nog een andere versie gevonden, want dat is wat ik doe als ik een Zwijmel aan het zoeken ben… graven in het verleden, en dan kom je weer andere mooie dingen tegen. Onderstaand alleen de muziek, maar wel met op de achtergrond beelden van hun nog altijd durende muzikale carrière. Ik vind deze laatste fijn omdat het als het ware een beeldende documentaire is geworden.

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. skar schreef:

  De wereld van kinderen onderling is erg hard soms, pesten kon ik nooit uitstaan en trok zelf altijd partij voor de mindere, had een klasgenoot op de lagere school die altijd de lakens wilde uitdelen, alleen ik was de enige die dat niet pikte, tussen onze strijd schoof iedereen altijd zijn richting op, maar toch moest hij altijd de meerdere in mij erkennen, als de meester weg was het nodige door de klas gerold, gemeden in speelkwartier als het weer raak was tussen ons twee, maar ben er gelukkig niet slechter van geworden, sterker juist, wat de uitvoering van Get Ready betreft heb je ook voor mij juist precies de juiste uitvoering geplaatst, puur door het begin van deze uitvoering, waar de slagtrom erg belangrijk is, duidelijk eruit springt, en bijna bij het begin van het nummer de bekkens erg duidelijk te horen zijn, dit is echt een toppertje…..
  Fijn weekend!!!

  Like

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Skar dat je het een topper vind.. Rare Earth… ze treden nog steeds op, maar hun bezetting is al lang niet meer zoals het was in de jaren zeventig. De glans is na al die jaren er toch echt af… Maar als je het nummer ‘Get ready’ nu door Peter Rivera hoort spelen en zingen is er nog steeds de stem van weleer. De enige echte sound!! Geniet van je weekend!!

   Geliked door 1 persoon

   1. skar schreef:

    Een wisseling door de jaren heen hoeft niet per se slecht te zijn, Rare Earth is eigenlijk niets van over zo”n beetje, haal je Peter Rivera weg, valt eigenlijk al groot stuk band weg, te vergelijken met Direstraits, zou je daar Mark Knopler weg halen is Direstraits weg bijvoorbeeld, want ze spelen al lang niet meer natuurlijk, en soms is een kleine verandering niet slecht, soms zelfs beter..

    Like

 2. AnneMarie schreef:

  Pesten zal nooitmmover gaan. Zelfs in de grote mensen wereld wordt er nog gepest. Ik wordt er altijd boos om van dit soort verhalen. Het enige positieve is dat je jezelf goed kunt vermaken, dat moest je wel leren om het hoofd boven water te houden. De aanleiding is triest. Bah.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Dat klopt helemaal AnneMarie. Dat is een van de redenen dat ik graag alleen op pad ga, omdat ik mij alleen heel goed kan vermaken. Het is niet altijd even gezellig, dat dan weer wel. En ja… zelfs in de zorgcentra wordt er nog gepest, en zij zouden toch beter moeten weten op die leeftijd. Dus gaat het ‘Pesten’ nooit over…

   Geliked door 1 persoon

 3. Natasja Coli schreef:

  Het is ook een nummer om je helemaal in te verliezen. Ik ben gelukkig niet gepest, maar heb me wel altijd een buitenstaander gevoeld en ik kon ook vluchten in muziek. Ik had een hele lange versie van ‘Shine on you crazy diamond’ van Pink Floyd waar ik helemaal in weg kon duiken.
  Mijn zoon is heel veel gepest op de lagere school. Ik voelde me machteloos als moeder. School wist ervan, erkende het, dacht dat ze voldoende deden om het op te lossen, maar het hielp niks. Ik wist ervan. Maar achteraf bleek dat ik nog geeneens de helft wist. Ik ben er nog verdrietig om dat ik niet meer voor hem gedaan heb. Onlangs heeft mijn zoon zelfs zijn naam veranderd omdat de naam die wij hem hebben gegeven hem doet herinneren aan het uitjouwen door de kinderen uit zijn klas. Ik háát pestgedrag.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik voel mij nog wel eens een buitenstaander ofschoon ik een rijk sociaal leven heb. Weet ook niet waar het aan ligt, maar denk wel dat het terug te voeren is naar het pestgedrag waar ik mee te maken heb gehad. Om het hoofd water te houden moest ik mijzelf leren vermaken, en dat is heel goed gelukt. Ik moest wel!! En daarom vind ik het zalig om alleen te zijn… en sluit mij soms af voor de wereld om mij heen en luister naar muziek.
   Gelukkig was ik na mijn schooltijd op de lagere school grotendeels van het pesten af. Maar het pestgedrag op die school en van de buurt waar ik doorheen moest om op school te komen, blijft wel je hele leven bij. Wat naar dat je zoon het nog steeds als een grote last ervaart!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s