Zwijmelen op Zaterdag…( 15 )

Mijn Zwijmel vandaag is van Cuby & The Blizzards die ik al een tijdje klaar had staan. Window of My Eyes is een single van de Nederlandse band Cuby & The Blizzards. De oorspronkelijke band werd geformeerd door Harry Muskee die in 2011 overleed. De schrijver van Windows of my Eyes zat met zijn droevige ogen naar buiten te staren naar het al even droevige weer (het is de blues). Achteroverhangend probeert hij een manier te bedenken om te leven zoals hij dat wil; hij is dat in de loop der tijd kwijtgeraakt.

Window Of My Eyes’ was de grootste hit voor Cuby & The Blizzards. De single haalt de 10e plaats in het najaar van 1968 en is gemaakt met Harry Muskee op zang en Eelco Gelling op gitaar. Ook kreeg de band voor dit nummer een Edison, die uitgereikt werd door Wim Sonneveld, die niet goed wist hoe hij met deze ruige band om moest gaan.

Het meest opmerkelijke aan de vele hits van Cuby & The Blizzards is dat ze alle op de blues gebaseerd zijn, niet bij uitstek een muziekstroming waaruit veel hits voorkomen. De band scoort in totaal negen Top 40 hits. Hiervan staat The Windows of my Eyes ieder jaar hoog genoteerd in de Top 2000…

Ik luister graag naar Blues en een ander nummer waar ik ook veel van houd is Brother Booze. Ik kan er helemaal bij weg dromen…

In juni 2011 werd in Grolloo het C+B Museum museum geopend. In het museum zijn permanente exposities te zien over Cuby + Blizzards en Harry Muskee, en worden er wisselende exposities getoond.

Er is een prachtige documentaire gemaakt in “Het Uur Van De Wolf.” Zeker de moeite waard om naar te kijken.

15 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Melody schreef:

  Als noordeling geen ontkomen aan 😉

  Mooi dat je hier aandacht aan besteed!

  Fijn weekend

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Muziek van eigen bodem, niet in het Nederlands maar wel heel mooi!! Eerlijk gezegd wist ik niet waar Grollo lag, maar toen Jij zei “Als Noorderling”… ben ik toch maar eens gaan kijken. Uit Jouw regio??

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Zo heerlijk om dit weer eens te zien .. maar ja als echte Drent raakt dit altijd weer je hart. Ik blijf trots.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Je mag met recht trots zijn Neeltje, zou ik ook zijn hoor!!

   Like

 3. Regenboogvlinder schreef:

  Die sound vond ik heerlijk om te horen… En nu dus weer!
  Echt uit mijn tienertijd, lang, lang geleden… 😊

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Tienertijd…. och is dat al zo lang geleden? Het geld voor mij ook hoor. Met hun hit ‘Windows of my Eyes’ in 1968 was ik 16 jaar. Maar het blijft mooi!!

   Geliked door 1 persoon

 4. skar schreef:

  Heerlijk om dit weer eens terug te horen, heel lang geleden nog eens live gezien in een café, maar toen was het al de Harry Muskee Band, en was Herman Brood druk met zijn wild romance, een grote man in de Nederlandse muziek, beiden trouwens ook al zongen ze beiden in het Engels, Muskee bleef de blues trouw, Brood ging meer voor rock&roll….en zoals jij al zegt knap dat ze met blues gescoord hebben in hitparade, gebeurt niet vaak..
  Fijn weekend!!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Live heb ik ze nooit gehoord… is wel ooit de bedoeling geweest, maar het is er nooit van gekomen. Ook een fijn weekend gewenst!!

   Like

 5. AnneMarie schreef:

  Een prachtig blog. Heb de documantaire zelfs helemaal gekeken. Brother Booze vind ik erg mooi. Ben totaal niet op de hoogte qua informatie van de blues maar ken de muziek zeker wel en weet het ook te waarderen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel AnneMarie en leuk dat je de documentaire ook bekeken hebt. Ik had er twee gevonden maar vond deze met Johan Derksen mooi. Ik vind het heel leuk om met het Zwijmelen op Zaterdag mee te doen. Dank je wel voor de tip destijds!!

   Like

   1. AnneMarie schreef:

    Goed zo dat je er blij mee bent. Ik ben ook blij met jouw deelname aan de zwijmels. Je hebt net weer andere muziek dan wij. Mooie pareltjes maar ook muziek die ik dan wel ken maar helemaal vergeten ben zoals de zwijmel van vanavond.

    Like

   2. Rikit schreef:

    Ik ga er nog wel een paar laten horen die in mijn camino playlist staan, want daar zitten ook een paar juweeltjes bij.

    Like

   3. AnneMarie schreef:

    Ha fijn. De boel een beetje opschudden qua herinneringen. Meestal komt er dan wel.meer boven drijven bij mij.

    Like

 6. Natasja Coli schreef:

  Die eerste blues vond ik heel fijn om naar te luisteren.
  Ik kende de band van naam maar had eigenlijk geen idee om wat voor muziek het ging. Toch weer wat wijzer geworden vandaag :-).

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Zo leren we allemaal iets bij met een verscheidenheid aan Zwijmels!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s