Zwijmelen op Zaterdag… (17)

Ik heb in diverse orkesten en Dweilkapellen gespeeld, en vond het altijd leuk als er een populair nummer op de lessenaar kwam, en er een goed arrangement van geschreven was. Niet van tien in een dozijn, zodat elk blaas en/of dweilorkest hetzelfde speelt. Dus het moet niet te makkelijk zijn… Nu wil ik niet pochen dat ik zo’n goede muzikante ben, want dat ben ik niet vind ik zelf. Ik kan aardig mee spelen maar moet er wel moeite voor doen. Een leuk nummer vond ik Valerie van Amy Winehouse

Voor meer zwijmelen kijk even bij Natasja

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Melody schreef:

  Jah nou daar kan ik alleen maar ‘amen’ op zeggen.

  Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Melody…enne Geniet van je weekend.

   Like

  2. AnneMarie schreef:

   Is dit van Amy Winehouse zelf of een cover?
   Heeft een dweilkapel een zangeres? Ik dacht zelf van niet maar erg goed op de hoogte ben ik daar ook niet van.

   Geliked door 1 persoon

   1. Rikit schreef:

    Hier staat het te lezen https://www.nporadio2.nl/nieuws/25864/hoe-ontstond-valerie
    Ik moest het eerlijk gezegd ook even opzoeken, ik kende alleen de Valerie versie van Amy Winehouse.
    Bij een dweilkapel hebben we geen zangeres, dus is het een volledig instrumentaal nummer!

    Geliked door 1 persoon

   2. AnneMarie schreef:

    Helemaal gelezen. De versie van de Zutons is bij mij ergens blijven hangen maar Valerie is dus vaker gecoverd vandaar de herkenning denk ik.

    Geliked door 1 persoon

 2. skar schreef:

  Zou zelf ook dolgraag een instrument hadden willen spelen, maar helaas, je hebt een prachtig nummer uitgekozen van deze talentvolle vrouw, die helaas veel te vroeg uit het leven is gegrepen, nu grijpen veel artiesten naar iets stimulerends, helaas werd het haar al heel snel te veel, erg jammer…
  Fijn weekend!!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Vaak kunnen ze de roem niet verteren en kunnen de druk niet aan. Zo jammer dat ze dan de toevlucht zoeken in alcohol en of drugs, en vaak met fatale afloop.

   Like

 3. Regenboogvlinder schreef:

  Echt een geweldig nummer… Ik vind het ook nog steeds jammer dat ik nooit een instrument heb leren spelen. Zo’n 5 jaar geleden een gitaar gekocht. Heb al eens les gehad, maar werd niks. Door blessure aan mijn rechterarm ben ik er niet eens meer aan begonnen. Maar ach.. hij staat leuk in de kamer 😉
  Een fijn weekend gewenst!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik had gitaar willen spelen…. mijn zus had er een, maar ik kreeg nooit een kans om daarop te spelen. Daarom volgde ik mijn vader en drie broers die bij de fanfare speelden.

   Geliked door 1 persoon

 4. Joanne schreef:

  Het blijft een mooi nummer. Helaas veel te jong overleden.

  Liefs Joanne

  Like

 5. krabbels65 schreef:

  Het blijft een mooi nummer. Helaas veel te jong overleden.

  Liefs Joanne

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s