Dudeljo…

Voordat ik vanmorgen ging wandelen keek ik nog even op mijn Blog, en las daar bij de Zwijmel van een andere Blogster over de schoolkampen van vroeger. En over de versjes die zij zich nog herinnerde… en de liedjes die zij zong. Maar ook zoektochten en droppingen. Ik kan het mij ook nog goed herinneren… want ik ben begin jaren zestig ook een drietal jaren/keren op schoolkamp geweest. Een hele week waren wij met school op pad, een keer in Kasteel Well… Ja hoor een echt kasteel met slotgracht dat maakte indruk.

Dus toen ik vanmorgen de deur achter mij dicht trok om te gaan wandelen, mijmerde ik nog verder en dacht terug aan deze tijd. Ik kon geen versjes herinneren, ik weet wel dat wij in een kring zaten en een soort van doorvertel spelletje speelden. En een liedje wat ik mij nog heel goed kan herinneren was Dudeljo…

Dus zong ik dit lied terwijl ik wandelde, gewoon hardop want dat deed ik als kind ook. Het kind in je is er altijd en gaat nooit meer weg… Kom mee naar buiten allemaal dan zoeken wij de Wiele wielewaal, en hoor je dan die muzikant dan is zomer in het land. Dudeljo ho Dudeljo ho dudeljo en an-ders niet…

Zomer in het land… egt nie, ik heb mijn gebreide muts en handschoenen aan dus zo zomers is het nu ook weer niet. Maar met dit lied in marstempo loop ik mij aardig warm.

Ook vandaag blijf ik in de buurt, en wil een bezoek brengen aan de Geffense Plas, waar ik nog niet eerder heb gewandeld maar waar ik als kind wel ging spelen. Gielekes Woud heette het hier…

Vandaag was mij vorst aan de grond mist en een zonnetje beloofd op de vroege ochtend, maar niets van dit alles. Het klinkt te mooi om waar te zijn, dus die foto’s laten nog op zich wachten. Niettemin heerlijk gewandeld en lekker stevig door gelopen.

Bij de Geffense Plas kwam ik een mevrouw tegen die aan het joggen was en tegelijkertijd haar hond aan het uitlaten was. Het was een kleine Sennen hond. De meesten kennen alleen de Berner Sennen, maar er is ook nog de Grote Sennen hond, de Appenzeller, en de Entlebucher. Voor deze kleine Entlebucher hebben wij lange tijd op de wachtlijst gestaan voor een pup. Natuurlijk vroeg ik of ik deze schoonheid mocht fotograferen.

Enthlebucher

Na het rondje Geffense Plas wandel ik naar de Landerijen van Tosse. Een paar keer per jaar wandel ik hier wel overheen. Nu liggen er kale akkers maar in de zomer worden hier diverse granen, hop en cranberry’s geteeld.

Ik vond het te koud om even op een bankje te gaan zitten, je spieren koelen vrij snel af. Via de Hazenakker kom ik weer in het Vierwinden bos en ben ik al haast weer thuis.

Na 2,18 uur gewandeld te hebben was ik weer thuis en had er 14,1 km op zitten. Lekker sportief bezig geweest en het kind in mij weer gevoeld… Wandelen is goed voor je lijf en leden, maar vooral voor je geest.

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. henico1958 schreef:

  Klinkt wel gezellig dat liedje.. hopelijk geen last van je keel door het zingen😆

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Andre van Duin heeft er ook een versie van, maar ik vind mijn versie leuker. Geen last van mijn keel gelukkig😊

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Oh je … dat gaat nog wat worden. IK kom wel eens vaker zingende wandelaars tegen … moet toch eigenlijk altijd stiekem lachen … maar waarom eigenlijk niet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik geneer mij maar zelden…

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s