Zwijmelen op Zaterdag… (18)

Degene die mij vanaf het begin volgen, familie vrienden en bekenden kennen mijn voorgeschiedenis, en die hoef ik ook niets uit te leggen. Maar het is wel eens moeilijk om het over vroeger te hebben zonder in de fout te gaan. Dus als ik in gesprek ben met een onbekende en we hebben het over vroeger, zeg ik altijd, “In mijn vorig leven…” en dan kunnen ze zelf invullen waar ik het over heb… Het blijft vaag maar het is voor mij een goede manier om het over vroeger te hebben.

In 2003 overleed na een slopende ziekte mijn 22 jaar oudere broer. Na het overlijden van mijn ouders was hij mijn peetoom, voogd en als het ware een soort van surrogaat vader geworden. In 2004 kwam ik in een diepe depressie… mijn rugzak was vol. Ik ben hulp gaan zoeken…

In een zware tijd waarin ik zelf niet goed wist… Hoe nu verder, draaide ik dit nummer van Christina Aguilera. Ik vond er heel veel troost in… Uiteindelijk is het goed gekomen en kan ik zijn wie ik altijd al was.

Luister voor meer Zwijmels bij Natasja

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. AnneMarie schreef:

  Prachtig nummer Rianne, begrijp heel goed dat dit nummer jou nog meer aansprak dan de gemiddelde fan.
  Gelukkig is het goed gekomen met je maar het moet vooraf eennheftige tijd geweest zijn.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel…Telkens als ik dit nummer draai, denk ik terug aan deze zware tijd. You are beautyful, het raakt mij nog steeds. Fijn Sinterklaas weekend AnneMarie

   Geliked door 1 persoon

 2. skar schreef:

  Soms maak je een heftige tijd door, waar je dan zelf even absoluut niet het eind kan zien, gelukkig dat toch alles weer zijn plaats heeft gekregen, jouw muziekkeuze is prachtig en heel begrijpelijk…..
  Fijn weekend!!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het is een muziekkeuze die mij nog steeds raakt, maar nu kan ik er op terug kijken. Alles heeft zijn plaatsje gekregen en dat is mij heel veel waard. Ook voor jou een heel fijn Sinterklaas weekend!!

   Geliked door 1 persoon

 3. Melody schreef:

  Als een ‘rugzakdrager met een vorig leven’ “weet” ik hoe het voelt dat verschil te moeten/kunnen maken

  Hoe dan ook… opgeven kan altijd nog toch 😉

  Fijn weekend in dit nieuwe leven !!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Gaat helemaal helemaal goed komen. Dank je wel Melody. Fijn Sinterklaas weekend!!

   Like

 4. Regenboogvlinder schreef:

  Helaas maakt bijna ieder mens wel eens een periode mee waarin je dan denkt… wat ben ik waard… waarom ik… nou je weet het zelf dus ook…
  In 2014/2015 heb ik o.a. heel veel aan dit nummer gehad. Komt terug nu en ik zit hier nu even heel emo te zijn. Een beslissing genomen die ik nooit had verwacht te zullen nemen, voelde me bevrijd en heel opgelucht maar oh wat was het moeilijk. Maar het was mijn keuze en mijn leven weer opgepakt. Het was goed… een nieuw begin en ik vond mezelf terug.
  En muziek heeft daar heel erg bij geholpen. Ik heb een jaar bijna geen TV gekeken, alleen maar muziek gedraaid die ik op dat moment wilde horen… En alle emoties eruit laten komen! Prachtig dit nummer!
  En blij voor jou dat alles op zijn pootjes terecht is gekomen.
  Fijne zondag verder…

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Heel begrijpelijk dat je van dit nummer nog steeds geëmotioneerd wordt, dat is bij mij net zo. Zeker nu ik het nummer de laatste dagen wat meer beluisterd heb, krijg ik nog steeds een brok in mijn keel. Uiteindelijk kom je na zo’n zware tijd en de keuze waar je voor stond, er veel sterker uit. Een nieuw begin is altijd moeilijk, Wees trots op jezelf want dat ben ik ook. Fijne avond nog…

   Like

   1. Regenboogvlinder schreef:

    Dank voor de mooie reactie.. dat klopt allemaal en waarschijnlijk voor allebei iets heel anders geweest. Maar het is gelukkig goed uitgepakt. Fijn dat je trots op jezelf bent… er was moed voor nodig die stap te zetten, maar uiteindelijk ben ik ook trots op mezelf en weer heel gelukkig!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s