Kerstpost…

Sturen Jullie ook nog steeds Kerstkaarten rond. Het kan natuurlijk ook digitaal, dat doen wij namelijk ook voor de mensen die wat verder van ons af staan. Maar familie vrienden en kennissen waar wij echt iets mee hebben, die krijgen een kerstkaart van ons. Kitty maakt het hele jaar door kaarten voor verjaardagen jubilea en natuurlijk voor Kerst.

Het is nog geen Kerst maar er wordt hier al heel wat af geschreven. Buiten Oss gaat er een postzegel op, maar binnen Oss breng ik ze sinds een jaar of twee zelf rond. Niet vanwege het goedkope, maar gewoon leuk om ze zelf te brengen waarmee ik dan meteen ook weer een wandeling heb gemaakt.

Nu met Komoot kan ik mijn route nog beter uitstippelen, en weet ik meteen hoeveel kilometers er gemaakt worden. Het zijn er teveel om in een keer weg te brengen, dus ga ik twee dagen op pad en plan daarvoor een route. Nu hebben wij ook kaarten voor Lithoijen, Berghem en Heesch… Dat zijn dorpen in de buurt, maar het moet wel een beetje op de route liggen. De kaarten voor Heesch neem ik wel mee, maar voor Lithoijen en Berghem gaat er toch echt een postzegel op.

De linkse… Route 1 is 18.6 km De rechtse… Route 2 is 16,9 km

Deze twee routes had ik twee weken geleden al klaar, en dan ligt er een verhuiskaart in de brievenbus, en dat gooit alles om.

De twee voorgaande keren dat ik op pad ging, had ik de fout gemaakt dat ik veel te vroeg op pad ging. Er was nog niemand op om mij te voorzien van een lekker bakje koffie, terwijl ik toch heel luidruchtig de brievenbus beroerde. Ik ga nu zo rond 08:00 uur op weg, en hoop dat er een of twee uurtjes later toch zeker al mensen op zijn, en de koffie bruin hebben. Dus als je komende donderdag ( route 1 ) of vrijdag ( route 2 ) de brievenbus hoort, denk dan altijd “dit zou Rianne wel eens kunnen zijn.” Ik ga er in ieder geval een leuke rondbrengronde van maken.

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Ohhh wat leuk .. toen je het vertelde dacht ik dat je ze alleen in de bus gooide. Dit is veel leuker. Maar zulke afstanden … zit er ook nog een lunch of een borrel in??? Heel veel plezier.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat zou fijn zijn een lunch, ik ben tenslotte wel een dag onderweg. Ik ga er nog wel een keer ruchtbaarheid aan geven op Facebook, zodat ze weten dat ik er aan kom. Een borrel?? dan blijf ik plakken… ook niet goed. Maar het wordt héél leuk, dat weet ik zeker.

   Like

 2. wiskeschrijft schreef:

  Leuk, ik doe dat ook zo!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja leuk toch… kreeg net al bericht, Äls je maar niet te vroeg komt, hebben wij de koffie bruin.” Nu hoop ik toch echt dat ze niet allemaal zo reageren, anders kom ik niet vooruit.

   Like

 3. schrijfsels schreef:

  Nee, ik schrijf en verstuur geen kerstkaarten, maar ik wil wel koffie zetten 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Kijk … daar ben ik blij mee, jammer dat het niet bij de deur is!

   Like

 4. Neeltje schreef:

  Goed bezig! 🎅

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het is echt een Operatie Kerstpost, de route veranderd voortdurend!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s