De Osse Kwis…

Als je een avond Osse Kwis hebt gespeeld ben je echt toe aan vakantie. Tenminste bij mij is dat zo.. Voor de zevende keer werd deze Osse Kwis gehouden, en deden wij wederom mee met onze dweilkapel. Door Corona zaten wij als team niet bij elkaar, maar gewoon lekker thuis. Nu kun je als team online samenwerken als je verstand hebt van Microsoft Teams, Google Hangout, Zoom, Skype enz. En er schijnt ook zoiets te zijn als Wonder.me waar hieronder de uitleg is hoe het werkt.

In Wonder.me maakt een teamlid een ‘room’ aan en deelt de link met de andere deelnemers. Je moet even een fotootje van jezelf maken en je naam opgeven en je kunt aan de slag. Een account is niet nodig. Vervolgens kun je het rondje met jouw foto met je muis door de ruimte (room) bewegen. Het bijzondere van Wonder.me is dat je kunt praten met mensen bij wie je online in de buurt staat. Een beetje zoals in een café. Mensen die verder weg staan hoor je niet. Zo kun je in groepjes overleggen over bepaalde vragen.

Voor ons allemaal te ingewikkeld dus deden wij het via Whatsapp. wat prima werkte. Ons Natalie vulde alle antwoorden in die via de Whatsapp binnenkwam….

Eigenlijk is het kei gemakkelijk…. Iedereen download het vragenboekje met 33 pagina’s vol vragen. Dan volg je ook nog de Livestream waar ook nog de nodige vragen aan bod komen, waarna je de vragen beantwoord en die doorgeeft aan ontvanger Natalie. En zo zijn wij bezig van 19:00 – 23:30 uur. Op het moment dat ik dit schrijf, is Natalie onderweg om het ingevulde vragenboekje in te leveren via een drive thru in de Osse binnenstad.

Maar na een avond van rebussen, puzzels, sport, muziek, Osse historie en andere vragen, waarvoor ik allerlei naslagwerken en Google geraadpleegd heb… ben ik op.

Het was leuk om weer bezig te zijn… Apart en toch samen.

Nu ben ik toe aan een borrel…

Update om 07:25 uur… Na een nacht malen in mijn hoofd, ben ik ook toe aan vakantie. Of nog beter… een wandeling, dus sta ik nu op en ga wandelen om mijn hoofd leeg te maken. 😊😊

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Lijkt me inderdaad nu het juiste antwoord.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Inderdaad het juiste antwoord😁

   Geliked door 1 persoon

 2. Wij deden een pub quiz met ons koor. Je moet wat hé voor de binding of zo.

  Geliked door 1 persoon

 3. Neeltje schreef:

  Wat leuk zo’n avond.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het was hartstikke leuk maar wel vermoeiend. en dan de hele nacht er nog aan liggen denken. Maar vandaag mijn hoofd weer heerlijk leeg kunnen maken tijdens een wandeling.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s