Eindejaar wandeling 2020…

on

Om mijn aantal kilometers van het jaar nog even wat op te krikken, liep ik vandaag mijn laatste wandeling van 2020. Dat van die aantal kilometer is een aardige bijkomstigheid, maar niet zo van belang. Het plezier van het wandelen staat voorop, en of dat er nu 10… 20 meer of minder zijn maakt niet uit. Ik had om 09:00 uur met Tilly afgesproken, bij ‘Het Bomenpark restaurant’ gelegen in het natuurpark De Hooge Vorssel. En zoals de laatste weken van december al regelmatig het geval was, regende het ook vandaag. Daarbij een temperatuur van een graad of drie, dus het nodigde niet echt uit om te wandelen.

Maar toch stonden wij er weer… want aan regen storen wij ons allang niet meer. Natuurlijk had ik op Komoot weer een route in elkaar gedraaid, en gingen wij op pad. Het ging al meteen mis… Ik ben zo gewend op mijn wandeling hier altijd op dezelfde manier te starten, dat ik dat nu ook deed. Maar op Komoot had ik hem tegenovergesteld gemaakt, dus nadat Tilly en ik nog maar net op pad waren… werden wij door Wanda ( navigatie ) tot de orde geroepen. “Keer om… Keer nu om, de route wordt aangepast Keer nu om.” Eigenwijs als ik ben stoorde ik mij niet aan haar en vervolgden wij ons pad, en liepen wij 1,5 km de verkeerde kant op voordat wij weer op het goede pad zaten.

Het was vandaag glibberen en glijden maar bleven overeind. Vanaf het Bomenpark liepen wij om de vijver heen, en liepen langs het Vakantiepark Zevenbergen en verlieten het natuurpark De Hooge Vorssel via de onderdoorgang van de A50. Via een glibber en glijden pad wat duidelijk kapot gereden was door mountainbikers, vervolgden wij onze route en kwamen zo uit op het heidegebied van De Maashorst. Bij een prachtige groeps picknicktafel was het koffietijd… geen Coffee to go maar onze eigen koffie.

Maar hier op de open vlakte merkten wij toch wel dat de spieren vrij snel afkoelden, dus bleven wij niet al te lang zitten en gingen we gauw verder. Om weer terug te keren naar de Hooge Vorssel moesten wij de A50 oversteken bij het viaduct van Nistelrode. En liepen wij terug via het golf terrein van De Duke Club naar het Bomenpark.

Toen wij bijna terug waren verscheen er zelfs nog een flauw zonnetje, om onze Oudejaar wandeling toch nog droog af te sluiten. Mijn wandeljaar 2020 zit er op en kijk uit naar het nieuwe jaar.

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Wat dapper om zo’n dag te wandelen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Op Koude en regen kun je je eigen kleden. Maar om dan foto’s te maken, en telkens die handschoenen uit te moeten doen is niet fijn of handig.

   Geliked door 1 persoon

 2. Neeltje schreef:

  Sportieve afsluiting!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s