Vandaag gelezen…

on

Bron: Panorama

Ambtenaar gaat 6 jaar niet naar zijn werk, niemand merkt het

Elke zondag delen we een ‘internetklassieker’. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het delen nog een keer waard is. Met vandaag, uit februari 2016: een hele luie ambtenaar.

Iedereen heeft wel eens een hekel aan zijn werk. Maar een man uit Spanje was er blijkbaar zó klaar mee dat ie lekker thuisbleef. Niet een dag, niet een week, niet een maand, nee, zes jaar lang (!)merkte niemand dat hij nooit meer kwam opdagen. Pas op het moment dat zijn collega’s hem – hoe ironisch – een oorkonde wilden overhandigen voor 20 jaar trouwe dienst (we verzinnen dit echt niet), kregen ze hem in de smiezen.

Niet te geloven

Loco-burgemeester

Loco-burgemeester Jorge Blas Fernándezvoelde nattigheid toen hij maar niet kon ontdekken waar zijn werknemer was. “Ik dacht: waar is die man? Is ie er nog? Is ie met pensioen? Is ie dood?” zegt hij tegen The Guardian.

“Wat heb je gisteren gedaan?”

Meneer de loco-burgemeester stapte naar de chef van de betreffende man toe, maar die had ‘m al in geen jaren meer gezien. “Toen heb ik hem gebeld en gevraagd: wat ben je aan het doen? Wat heb je gisteren gedaan? En de afgelopen maand? En de maand daarvoor? Hij wist niet wat hij moest zeggen.”javascript:void(0)

Salaris

Zijn advocaat wist dat wel. Volgens hem was er al die tijd geen werk voor zijn cliëntgeweest. Daarnaast zouden pesterijen op de werkvloer reden zijn geweest om thuis te blijven. Ondertussen streek de man wel een jaarsalaris van zo’n 37.500 euro op.

De rechter heeft inmiddels bepaald dat hij een boete van 30.000 euro moet betalen. Zou ie daar ook zes jaar over mogen doen?

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. LOLA♥CHAMPAGNE schreef:

    Ongelofelijk 😁

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s