Zwijmelen op Zaterdag… (24)

Ik begin al een beetje mijn draai te krijgen bij Zwijmelen op Zaterdag. Nummer 24 al weer….

De zwijmel van vandaag hoorde ik toevallig vorige week en ik werd diep geraakt. Waarschijnlijk omdat het nieuwe jaar nog maar een paar dagen oud was en ik op weg was om een goede vriend te gaan begraven. Het nummer van Ilse de Lange raakt mij op een manier die ik niet verwacht had. Daarom dit nummer voor Henk… Henk was een neef, maar hij was meer dan dat… een goede vriend.

Ilse de Lange zong dit nummer tijdens een concert in het Gelredome. Haar vader was kort daarvoor na een lang ziekbed overleden, en tijdens dit concert liet ze haar emoties de vrije loop. Het publiek geeft haar een staande ovatie…

Ilse DeLange – I Still Cry

I`m making flowers out of paper
While darkness takes the afternoon
I know that they won`t last forever
But real ones fade away to soon

I still cry sometimes when I remember you
I still cry sometimes when I hear your name
I said goodbye and I know you`re alright now
But when the leaves start falling down I still cry

It’s just that I recall September
It’s just that I still hear your song
It’s just I can`t seem to remember
Forever more those days are gone

I still cry sometimes when I remember you

Voor meer Zwijmelen op Zaterdag ga je naar Natasja

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Melody schreef:

  Ik heb een heel ernstig zieke vriendin die via ‘ambulancewens’ ooit naar Ilse mocht …dus ja ik ken Ilse’s muziek en de link naar de emoties… ben nit echt fan maar sommige liedjes kan ik wel enorm waarderen, dus ik snap je wel

  Sterkte evengoed want verlies is naar, zeeker nu

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik ben ook geen fan van Ilse de Lange maar dan komt er dit nummer voorbij, met een prachtige intro en zang van Ilse en dat is wat mij raakte Nu is dit toevallig Ilse, maar het had ook Diederik kunnen zijn hoor😉😏….

   Like

 2. Regenboogvlinder schreef:

  Nummer 24 voor jou alweer, dan doe je al bijna een half jaar mee! Leuk hè.. Dit is ook een prachtig nummer! Ik ben al lang fan van Ilse de Lange. Ze heeft meer nummers geschreven voor haar vader… “Time will just have to wait’ was ervoor als ik het goed heb. En met The Common Linnets, maar ze zingt het nog steeds gelukkig, “Love goes on”. Dit laatste gaat écht over haar vader. Ken je ze? Ik heb een paar CD’s van haar! Echt een geweldige keuze Rianne!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik ben blij dat ik door AnneMarie gevraagd ben om mee te gaan Zwijmelen, want het is zo leuk om mee te doen!! Ik vind het een prachtig nummer omdat het mij zo raakte, maar ik ben niet echt fan van haar ofschoon zij best wel mooie liedjes heeft. Nummer 25 is weer iets geheel anders… ben benieuwd wat ze daarvan gaan vinden. Gelukkig hoeven wij niet allemaal dezelfde smaak te hebben!! Dat maakt Zwijmelen op Zaterdag zo leuk!!

   Like

 3. Neeltje schreef:

  Heb ik al een poosje op mijn speellijst staan. Zo mooi!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik kwam dit nummer toevallig tegen, maar mooi… Heel mooi!!

   Geliked door 1 persoon

 4. AnneMarie schreef:

  Bij de intro zat ik al met tranen in mijn ogen. Een lied voel gevoel en verdriet. Mensen die ons ontvallen en een enorme leegte achterlaten maken een ander mens van je.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja ik was ook al meteen verkocht door de intro, en dan de zang nog… Ja dan krijg ik tranen in mijn ogen, en denk aan diegene die mij in korte tijd zijn ontvallen. Het zorgt er voor dat ik mij er bewuster van wordt dat het leven eindig is.

   Geliked door 1 persoon

 5. Ik was hier nog niet wezen luisteren omdat ik net dat weekend weg was, maar ik ben blij dat ik nog even hier kwam. Wat een prachtige zwijmel…
  Pffff… ga er maan aan staan, als je vader net is overleden,

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja… geweldig hé… vond ik ook!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s