Zwijmelen op Zaterdag… (26)

Zoals ik bij Zwijmel 24 al vertelde kom ik nog maar net kijken, dus is door andere Zwijmelaars al heel wat moois gepost, waar ik geen weet van heb. Dus kan mijn Zwijmel van vandaag al een keer geplaatst zijn. Een Zwijmel van Anouk… en dat terwijl ik daar geen fan van ben. Maar dan ineens komt er iets op je pad wat toch een gevoelige snaar raakt. Dus lees… kijk… en luister.

Eind juni 2017 schreef de Belgische auteur Herman Brusselmans voor de Nieuwe Revu een beledigend en seksistisch stukje over Anouk, waarin hij keihard naar de rockzangeres uithaalt. Hij oogstte daarmee een lading kritiek, maar Anouk zelf negeerde alle ophef en repte er met geen woord over. Tot ze hem gisteren op briljante wijze verraste, live op tv.

Brusselmans was te gast bij de Belgische talkshow Van Gils & Gasten, die speciaal vanwege de verjaardag van de auteur eenmalig was omgedoopt tot Van Gils & Brusselmans. De programmamakers hadden Anouk uitgenodigd zonder dat hij daarvan wist.

Presentator Lieven Van Gils blikt in het programma terug op de commotie rondom Brusselmans’ gewraakte column met de titel ‘Anouk is een blonde del die weigert de pil te slikken’ en laat hem erover vertellen. Op dat moment besluipt de zangeres hem van achteren en geeft hem een kus op zijn wang. Brusselmans wordt er duidelijk erg verlegen van en ziet er even uit alsof hij het liefste de studio uit wil rennen. “Dit is echt een totale verrassing”, weet hij nog uit te brengen. Anouk zingt ook nog haar gloednieuwe liedje Heaven voor hem.

Brusselmans had zich naar eigen zeggen wel afgevraagd wat Anouk van de column zou vinden. “Maar de hoofdredacteur van de Nieuwe Revu had mij gezegd, Anouk kan daar wel om lachen.” De zangeres is inderdaad inmiddels wel wat gewend. “Ik heb zo’n olifantenhuid. Wat ik in de afgelopen twintig jaar allemaal wel niet over me heen heb gekregen…” Wat ze wel moeilijk vindt is dat ook haar kinderen dergelijke teksten te zien kunnen krijgen. “That is kind of painful. Niet voor mij, maar ik vind het wel echt klote voor mijn kinderen.”

To this generation
We cannot forget
The ones that we have loved
The ones we left behind
Don’t be afraid to reach out
This world is changing fast
For those who take a stand
Heaven knowsWe grieve in our life
Don’t let us pay the price (grief in our life, grief in our life)
So much grief in our life
It will fade over time (grief in our life, grief in our life)Yeah to this generation
It’s hard to get along
And we cannot deny
The struggles through this life
It won’t do no good to wait
We’re running out of time
For those who take a stand
Heaven knowsWe grieve in our life
Don’t let us pay the price (grief in our life, grief in our life)
So much grief in our life
It will fade over time (grief in our life, grief in our life)Guilty for we turn the other cheek
Guilty for…

Voor meer Zwijmelen op Zaterdag ga je naar Natasja

16 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Wat een mooi stukje. Die Brusselmans die gewoon verlegen wordt.
  En ook zo heerlijk pre-corona: gewoon een kus op de wang.
  Heaven should be our minds… Mooi…

  Marja (de opperzwjimelaar) hield in een excel sheet bij wat er was geplaatst en door wie. Een hels karwei waar ik niet eens aan ben begonnen.
  Het maakt toch ook niet uit wat je plaatst en of het dubbel geplaatst wordt? Iedereen heeft weer een ander verhaal of gevoel bij een lied, en ook dat vind ik mooi om te lezen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja daar had Brusselmans niet van terug. Het lied zo a capella raakte bij mij een gevoelige snaar. En als er al zoveel zwijmels zijn geplaatst is het inderdaad haast onmogelijk te weten of het nummer al eens geweest is. De contekst van het waarom zal daarom altijd anders zijn.

   Like

 2. Melody schreef:

  Feit inderdaad dat jij later bent begonnen te zwijmelen dan anderen… en ja kans dus dat iets al eens aan de beurt kwam… maar anderzijds… wie onthoudt wat er precies wel of niet aan de orde was en daarbij, als iets je snaren raakt mag dat best vaker voorbij komen toch? (van mij in ieder geval wel)

  Wat Anouk betreft, nee ook hier geen fan. Vind het wel een k.streek van dat programma om het zo te doen, is geen verrassing van het goede soort in mijn optiek. Hoe Anouk met zo iets omgaat, is aan haar. De makers van dat tv-programma ontbreekt iig ethiek en integriteit.

  Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het zal zeker nog wel vaker gebeuren dat een nummer dubbel geplaatst zal worden, maar het verhaal daar om heen zal altijd anders zijn. Fijne zondag!!

   Like

 3. AnneMarie schreef:

  Sorry dat ik het zeg maar sommige mannen zijn zo verrot ouderwets en seksistisch. Ze leven gewoon nog in de middeleeuwen. De tijd is aan ze voorbij gegaan.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Gelukkig zijn er nog genoeg andere mannen die wel weten hoe het moet!!

   Like

   1. AnneMarie schreef:

    Gekukkig wel.

    Like

 4. Regenboogvlinder schreef:

  Brusselmans is nou eenmaal een aparteling. Die denkt zich echt alles te kunnen veroorloven en (bijna) niemand durft er iets van te zeggen. Dat Anouk erom kan lachen wat hij in zijn column schrijft over haar snap ik wel, ze is zelf ook niet zo vies van bepaalde uitspraken over mensen, houdt ook haar mond niet. Maar ik houd wel van haar stem, hoewel ik niet alles mooi vind, maar dit nummer is heel mooi! Een lekkere zwijmel in ieder geval!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Sommigen menen dat ze alles mogen zeggen, maar gelukkig heeft Anouk een olifanten huid. Ze raakte bij mij een gevoelige snaar met dit lied, en daarom voor mij een heerlijke zwijmel. Fijne zondag!!

   Like

 5. Neeltje schreef:

  Klopt die tekst wel bij het lied?

  Like

  1. Rikit schreef:

   Waarom zou het niet kloppen Neeltje?🤔🤔

   Geliked door 1 persoon

 6. krabbels65 schreef:

  Ik doe al vanaf het begin mee. Er komen zeker nummers meerdere keren voor., En dat is prima.

  Hier ook geen fan van Anouk. Maar dit nummer kan ik wel waarderen. Mooie zwijmel!

  Liefs Joanne

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik denk ook wel dat het prima is hoor, het is ook haast niet na te gaan wat er allemaal al geweest is!! fijn weekend!

   Like

  2. Neeltje schreef:

   Moet het de tekst van het lied zijn?

   Like

   1. Rikit schreef:

    Ik bedoelde zuiver zoals het er staat, ‘de uitzending met Brusselmans’ waarin het lied, en dan vooral de zang van Anouk in deze uitzending, mij raakte.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s