Winterslaap…

Ik zit in een dip… Pfff, er komt maar weinig uit mijn pen, en kom er ook niet aan toe om te lezen wat mijn blogvriendinnen schrijven. Gewoon nergens geen zin in (Buiten het wandelen dan).

Er liggen genoeg concepten, maar zelfs die zoek ik niet veder uit te werken. Maar deze ‘Winterslaap’ heb ik toch maar naar voren gehaald, en plaats hem voordat de winter voorbij is.

Net als zo velen begin ik de corona aardig moe te worden. Mijn lief en ik leven zo goed mogelijk de regels na, en vliegen elkaar gelukkig nog niet in de haren. Ik verwacht ook niet dat wij dat dit nog gaat gebeuren. Wij zijn al zo lang samen, hebben geen kinderen en kunnen elkaar heel goed vermaken.
Dat er geen kinderen zijn is wel eens een gemis voor ons, maar wij hebben daar mee leren leven. Zeker als je ouder wordt, en ziet dat kinderen en kleinkinderen bij familie en vrienden op bezoek gaan, dan voel je dat gemis nog eens extra. Bij ons komt er niemand, en met de feestdagen worden wij niet gevraagd… Het is geen klaagzang hoor want zo zitten mijn Lief en ik niet in elkaar, het is maar ter verduidelijking van de situatie.

Maar nu in Corona tijd missen wij dat ook niet, terwijl juist degene met kinderen hier aan onderdoor gaan, en zich alleen voelen…

Wij hebben elkaar en hebben onze hobby’s, en gelukkig is ons huis groot genoeg zodat ieder zijn eigen ding kan doen. Vooral afgelopen periode met de 1e corona golf was het heerlijk toeven in onze tuin en de nieuwe gecreëerde serre. Het was net vakantie… alles kan en niets hoeft, wij hebben de tijd aan ons eigen en hoeven aan niemand verantwoording af te leggen.

Maar deze wintertijd breekt je op… dat grauwe grijze troosteloze natte weer, je wordt er helemaal depri van. Het zou beter zijn als er een winterstop zou zijn, of beter nog… een ‘winterslaap’.

Daar kan ik mij helemaal in vinden. Zo net voor de feestdagen je even nog lekker vol vreten, zodat je daar lekker op kan teren. Je zoekt een lekker warm nestje en je maakt het je gemakkelijk… En dan ga je voor de feestdagen in ‘Winterslaap’ En in een ‘winterslaap’ leef je op een laag pitje… een warmhoudplaat zeg maar. Je teert op je vet reserves en je wordt de rust zelve.

En dan zo half maart wordt je weer langzaam wakker… je moet wel want je vet reserves beginnen op te raken en ook je buikvet is weg.

Eind maart… De lente kan beginnen de maartse buien zijn zowat achter de rug De dagen worden langer en het zonnetje geeft je al wat meer warmte op je gezicht. De kleur in het bos waar ik graag wandel is van het troosteloze bruin veranderd in een beginnende groene gloed.

De ‘winterslaap’ is nu echt voorbij… Corona is er nog steeds want niet alle wensen zijn in vervulling gegaan. Maar het is Lente… waar je met je nieuwe buikvetloze lijfje, er weer fruitig en fris tegen aan kunt. Hoe heerlijk moet dat niet zijn… En dan gaat het proces zich weer herhalen, maar je hebt nog een maand of acht voor de boeg om op krachten te komen voordat een nieuwe winter zich aandient.

Korte, donkere dagen. Koud. Geef maar toe…je hebt vast wel eens liggen denken om net als Loesje je wekker maar op eind maart te zetten. Er wordt onderzoek naar gedaan of het mogelijk is om een winterslaap te kunnen houden, en in dit artikel lees je of dat mogelijk is. Kunnen mensen een winterslaap houden?

Ach… En deze Dip🤔 Meestal is het maar een tijdelijk iets, waar ik mij zonder een te houden ‘winterslaap wel doorheen worstel. Het komt wel goed hoor!! De lente komt er aan maar eerst moeten wij nog een paar ijskoude winterdagen trotseren. En ‘Wit’ kijkt toch weer heel anders dan grauwe grijze troosteloze kleuren!!Outlook voor Android downloaden

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Herkenning hoor … sterkte.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Neeltje… Komt goed hoor, maar loop achter met lezen. het lukt even niet😴

   Like

 2. ineke schreef:

  Dag Rianne, Zo herkenbaar die grauwe dagen van januari en februari. Daarom waren we ook vaak weg in die maanden. Kan nu ook niet. Dus we doen ons best in deze omstandigheden. Maar zo’n winterslaap lijkt mij wel wat :).
  We lopen veel, mogen nog af en toe naar ons werk en verheugen ons op ons eerste kleinkind dat in juni komt. Dus ook lekker aan het haken en borduren geslagen. Al jaren niet meer gedaan, maar nu een goede aanleiding om het weer op te pakken. Na al grauwe dagen komen gelukkig ook weer blauwe dagen, met een zonnetje en de belofte van meer. Veel liefs, ook voor Kitty

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Bedankt voor je reactie Ineke… Het kijkt vandaag in ieder geval een stuk mooier als ik naar buiten kijk. Mooi maagdelijk Wit, beter dan dat grauwe. Gelukkig dat ik kan wandelen, maar voor Kitty is deze periode een stuk zwaarder. Normaal zwemt zij 3x in de week en nu niets. Maar hopen dat met de komst van lente en zomer er weer wat meer mogelijk is. En ik kijk ook uit naar de wandeling met John… we moeten nog even geduld hebben. Ik heb de groeten over gebracht, en natuurlijk veel lieve groetjes terug😘😘

   Like

 3. Ik vind het ook al lastiger worden, maar de sneeuw zorgt weer voor verandering. Kop op hè!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Gelukkig wel, zoveel anders dat ik nu elke dag even een ommetje ga maken. Het zonnetje schijnt er ook nog bij te komen!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s