Zwijmelen op Zaterdag… (27)

De ouderen onder de lezers kennen haar vast nog, dat frêle, mooie meisje dat de harten van miljoenen jongeren sneller deed kloppen met haar door haar zelf geschreven ‘tube’ Tous les garçons et les filles de mon âge. Ze was toen zeventien.

Tous les garçons et les filles de mon âge
se promènent dans la rue deux par deux,
tous les garçons et les filles de mon âge
savent bien ce que c’est d’être heureux,
et les yeux dans les yeux, et la main dans la main,
ils s’en vont amoureux sans peur du lendemain.

In 1963 reikte schrijver Godfried Bomans enkele Edisons uit tijdens het Grand Gala du Disque. Één van de winnaars van een Edison was Françoise Hardy . In 1962 was zij beroemd geworden met Tous les garçons et les filles, een klein chanson dat ze zelf geschreven had. Ze groeide uit tot een stijlicoon: vrouwen wilden op haar lijken, mannen waren (een beetje) verliefd op haar.

15 reacties Voeg uw reactie toe

 1. AnneMarie schreef:

  Francoise Hardy, dat is lang geleden dit gehoord te hebben. Ik ben gelijk weer terug in de jaten 60. Veel meer dan dit lied ken ik niet van haar, een gezicht erbij had ik ook niet. Te jong daarvoor was ik toen en nog geen TV maar deze chanson ken ik weldegelijk.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Toen het uitgebracht werd was ik tien jaar, maar het werd hier thuis meegezongen door mijn oudere broer en zus.. Er komen nog meer chansons van Francoise Hardy voorbij in de toekomst, ik houd er van.

   Like

   1. AnneMarie schreef:

    Zo heb ik via mijn 9 jaar oudere tante veel muziek meegekregen en daar ben ik heel blij om. Laat maar doorkomen die chansons. Ik lust ze wel.

    Geliked door 1 persoon

 2. Schattig die Godfried! En ja een prachtlied!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja mooi hé. Er zijn verschillende opnames van dit lied, maar omdat Godfried Bomans een Edison uit reikte koos ik hiervoor. En nu zit ik de hele week naar Godfried Bomans te luisteren. Wat een heerlijke man om naar te luisteren, zo mooi die humor!!

   Geliked door 1 persoon

 3. Hermieneke schreef:

  Mooi liedje inderdaad. En ze heeft nog veel meer moois gezongen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik heb nog meer nummers klaar staan van haar, ik vind ze zo mooi!!

   Like

 4. Regenboogvlinder schreef:

  Een heerlijk nummer om weer te horen. Natuurlijk ken ik het en ik zing het ook nog mee. Beetje fonetisch dat wel, maar Franse les op de Mulo hielp toch wel mee om het een beetje te kunnen begrijpen. Jeetje 1962… Wat een tijd! Dank voor deze mooie herinnering! Ik vond school heerlijk en daar doet dit me aan denken! En die Godfried, wat lief. Fijn wknd.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik was 10 jaar in 1962 en het werd hier blauw gedraaid door mijn oudere broer en zus. Ik spreek geen Frans maar vind Franse Chansons heerlijk om naar te luisteren. Jij ook een fijn weekend. Pas goed op jezelf!!

   Geliked door 1 persoon

   1. Regenboogvlinder schreef:

    Leuk hoor! Mijn ouders hielden ook van ‘moderne’ muziek toentertijd. Dus ben er ook mee opgegroeid. En voor Jazz ben ik me gaan interesseren door mijn jongste oom. Take five bijvoorbeeld, nog steeds heerlijk om te horen.
    We zitten lekker ingegraven in huis. Veldrijden in de sneeuw op TV. En verder genoeg om handen!

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Ik was een nakomertje uit een gezin van zeven, en ben met veel verschillende muziekstijlen in aanraking gekomen.. Daardoor vind ik heel veel mooi😊😊

    Geliked door 1 persoon

 5. Melody schreef:

  Je moet het me maar niet kwalijk nemen dat ik het niet beluister want ik heb niets met het Frans, zeker de taal niet brrrr ..

  Ik wens je uiteraard wel van harte een fijn weekend toe

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Nee hoor ieder zijn ding,. Ik heb ook niets met de Franse taal… heb er een keer in het ziekenhuis gelegen en alles moest met handen en voeten, niemand die Engels sprak. Maar ik vind Franse Chansons wel mooi en in de toekomst plaats ik er nog een paar. Jij ook een fijn weekend!!

   Like

 6. Het zegt me helemaal niets. Van voor mijn tijd. En daarna nooit op mijn pad gekomen. Maar ik snap dat vrouwen op haar wilden lijken. Het is een mooie dame!

  Like

  1. Rikit schreef:

   Ook nu ziet deze 75 jarige er nog heel mooi uit. Mijn volgende Zwijmel is ook van haar met een chanson uit 2018

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s