Dweilmoandag…

Traditienormaal gaan wij in Oss op Carnavals maandag Dweilen.

Maar dit jaar is niks normaal dus heeft onze Carnaval Stichting een alternatief bedacht, zodat die Osse Carnavalsvierders van die bank (met die lui kloten) af komen. Wij gaan op Ossiejacht…

Ossie met zijn blauw-gele das is de mascotte voor iedereen in het Osse carnaval. Overal in de stad worden A3 posters van Ossie opgehangen, op een plek die goed zichtbaar is van buitenaf. Door vervolgens op de website scvo.nl/ossiejacht, op de kaart aan te geven waar die poster ongeveer hangt, kunnen andere mensen ernaar op zoek!

De Osse carnaval kent een heleboel gezellige verenigingen, stichtingen, clubs en kapellen die samen ieder jaar weer een groot feest van carnaval maken. De Ossiejacht kent daarom een belangrijke twist: Op alle posters omarmt Ossie een logo van één van die clubs of kapellen, er zijn zo wel 20 verschillende Ossiejacht-posters in omloop. Een ‘bingo’-kaart is opgesteld waar alle logo’s op afgebeeld zijn, daarmee is het alleen nog een kwestie van jagen… en afstrepen!

Wij verzamelde bij onze Grote Trommelaarster Ineke, die een garage runt. Om het voor de Derde Helft vrienden mogelijk te maken Coronaproof bij elkaar te komen, had zij de schowroom uitgeruimd zodat wij in een grote kring konden zitten, in het midden een tafel met koffie voor de Jacht, en broodjes na de Ossiejacht.

En zo ging ik vandaag met onze Dweilkapel ‘De Derde Helft’ op pad, alles volgens de geldende richtlijnen. Dus geen samenscholingen… max 2 personen, en onderweg af en toe partnerruil, want je had elkaar genoeg te vertellen natuurlijk. Eigenlijk was het een lange polonaise…

Rianne ging als haantje de voorste voorop. Op komoot een route uitgestippeld waar al die Ossies zouden moeten hangen. Maar ja… Diegene die met mij wandelen, weten dat ik met mijn lange stelten zo een eind weg ben. Keek ik dan om, was die polonaise soms wel 200 meter. Als dat niet Corona proef is, weet ik het ook niet meer.

Vanaf ons verzamelpunt bij Ineke, gingen wij glibberd en glijdend op pad, om na 1,5 km bij de bloemen buurt aan te komen waar heel veel verschillende Ossies te vinden waren. Wie mij kent weet dat ik alles goed voorbereid, dus kreeg iedereen van mij een A4-tje met de straten waar wij doorheen liepen, en waar de Ossies zouden moeten hangen.

Van al die Ossies maakten wij een foto, en Ineke had een leuk presentje gehaakt, om bij de desbetreffende club in de brievenbus bus te doen.

De gehaakte attentie van Ineke zorgde op Facebook voor leuke reacties van diegene die het in de brievenbus hadden mogen ontvangen. Aan het eind van onze Ossiejacht-wandeling bleek dat wij 5,95 km👣👣👣👣 gewandeld hadden, en heel toepasselijk 11,111 stappen er op hadden zitten. Kan het nog mooier.

Het was leuk om met je vrienden op pad te zijn, al moest het volgens de geldende richtlijnen. Elkaar weer even zien, ouw betten en schik maken. Een heel andere draai aan deze Carnaval, wij moesten het er op deze manier mee doen.

Het motto van de Ossekoppen is niet voor niets “Vierus anders Carnaval.”

Kortom “Anders maar toch Kei Gezellig.”

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Heerlijk dat je zo genoten hebt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja Neeltje dat hebben wij, het kan natuurlijk niet tippen aan wat wij anders doen. Maar je moet genieten van de dingen die wel kunnen😁😁😘

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Wat een creatieve oplossing!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   En het was best leuk, een mooi alternatief om toch wat bezig te zijn!!

   Geliked door 1 persoon

 3. Wat goed gedaan! Alles is toch beter dan niks!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat vind ik ook, genieten van wat wel kan!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s