Koningwinter…

Afgelopen week was Koningwinter in het land, en wat hebben wij daar van genoten. Er was heel veel sneeuw beloofd en daarbij ook nog eens hele lage temperaturen. Dat is ons autootje niet gewend, en daarom mocht ie binnen staan. Mijn auto is nog nooit zo verwend geweest, want hij mocht nu na jaren buiten… een hele week in de garage verblijven. Dat ging niet zomaar, want normaal kan die nooit binnen staan, dus moest moest er flink geruimd worden…

Hij kon er in, maar dan ook maar net. Het ging zo… ik rijd de garage in, zodat de wielen net binnen zijn. Zet de motor af, zet hem in zijn vrij en stap uit. Dan duw ik met mijn bips… tegen de achterkant van de auto, zover dat ie helemaal binnen staat. Ook de trekhaak moet helemaal binnen zijn, en dan kan de kanteldeur dicht. Het is millimeter werk….

Het kon gaan sneeuwen, en dat deed het dan ook. Van sneeuw moet je genieten, en dat is wat ik de afgelopen week deed. Vier dagen ben ik wezen wandelen, alles bij elkaar 28 km. Wandelen en foto’s maken, van een mooi doorkijkje of van een watertje met ijs er op, een hekje alles mooi bedekt met sneeuw de een nog mooier als de andere. Een paar heb ik er bewaard…

Op woensdag ben ik nog even naar de Maasdijk geweest, waar het de week er voor nog hoogwater was. Wel wat gezakt maar de bomen staan nog steeds in het water wat nu in het ijs is.

Op donderdag wilde ik een mooie zonsondergang zien, dus ging ik 16:45 uur op pad. Ik wilde naar Landerij van Tosse, omdat de akkers daar wat open liggen. Wat wolken er bij was mooier geweest, maar je moet tevreden zijn met wat je krijgt.

Ja… en als je dan een zonsondergang hebt, wil je natuurlijk ook een zon opkomst zien.

Maar ja, je moet maar durven om als rasechte koukleum, het in je hoofd te halen om 06:30 uur op te staan bij -12. Ik had daar absoluut geen zin in, en zag dat helemaal niet zitten. Maar ja, ik had het half en half mijn broer Hans beloofd, dat ik ook foto’s van een zonopkomst ging maken.

En zo gebeurde het dat ik op vrijdag om 07:03 uur op pad ging. De zon zou om 07:45 uur op komen, maar ik moest eerst nog 5,5 km wandelen voordat ik bij de vijver zou zijn van het Bomenpark, waar ik deze foto’s wilde maken.

Ik ben eigenlijk nog te vroeg want de zon is nog niet boven de bomenrand. Er zijn ook geen wolken, het kan een foto zoveel mooier maken, maar ook hier geld “tevreden zijn met wat je krijgt.” Iets over achten ben ik er, en staan de vroege vogel schaatsers al op hun ijzers. Hun liefjes zitten op een deken op de sneeuw te kijken naar de verrichtingen van hun Lief!!

Het was die ochtend verrekte koud maar ik had mij goed gewapend tegen de koude op de vroege ochtend. Mijn Lief heeft jaren geleden een jurk met een col gebreid, een jurk die ik de hele week al aan deed, zo warm is deze. Daarover een lange donzen winterjas. Nog een gebreide muts en col… Mij kon niets gebeuren…

Maar ja die handen hé… op een gegeven moment moest ik echt stoppen met foto’s maken, en zorgen dat ik mij warm ging lopen. De weg terug ging linea recta naar huis en naar een warme kachel.

Het was even een korte strenge winter waardoor ieder van slag raakte, waarbij de schaatsen weer uit het vet werden gehaald…. en de slee van zolder. Het was weer even genieten …

Maar nu gaan wij toch van Koningwinter richting Lente. Ik verlang er naar… Jullie ook??

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. LOLA♥CHAMPAGNE schreef:

  Sublieme foto’s, het lijden waard vermoed ik❤

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Lola. Soms moeten wij het onderste uit de kan halen om iets te bereiken.😉😊

   Like

 2. Mooie foto’s. Jij had een stok achter de deur om op te staan in die kou. Ik niet en dan ben ik er later toch gefrustreerd over, zo slap. Maar ja het was genieten alom, maar nu zijn we klaar voor de lente. Ook weer mooi!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik verlang er naar… en naar de warmte😊

   Like

 3. Neeltje schreef:

  Je had er iets voor over en je kreeg er iets moois voor terug. Nu op naar de lente.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s