Zwijmelen op Zaterdag…(29)

Begin jaren tachtig kwam ik regelmatig in een Oude Jazz Club in Eindhoven. Elke maand speelde er een Oude stijl jazz orkest. Een concert van orkest/Bigband, het Blue Roseland Orchestra uit het Duitse Göttingen is mij tot op de dag van vandaag bij gebleven. Om lekker vooraan te zitten waren wij er al bijtijds.

Om 20:00 uur zou het optreden beginnen, maar geen orkest te zien… ze waren wat verlaat vertelde de organisatie, maar ze waren onderweg. Dat verlaat werd zo rond 22:00 uur en voordat zij werkelijk gingen spelen was het al half elf. Voor veel publiek was dit te laat, zij kregen hun geld terug en gingen naar huis.

Ze hadden maar beter kunnen blijven, want wij kregen een optreden voorgeschoteld waar je U tegen zegt. Deze groep muzikanten ontstaan uit een stel enthousiaste jammende jazz studenten, speelden zonder ook maar een pauze te nemen, de sterren van de hemel. Omdat ze niet op tijd waren en er al publiek naar huis was, kregen ze geen geld van de organisatie. De vele toehoorders die wel gebleven waren gingen met de pet rond, en hun enthousiaste optreden werd gul beloond.

Natuurlijk heb ik spijt dat ik alle Vinyl… jaren geleden heb weggedaan, want de LP die ik die avond gekocht heb, kan ik nergens meer terugvinden. Op YouTube heb ik wel een andere LP gevonden maar dat is niet de plaat waar ik naar op zoek ben. Ik was vooral op zoek naar het nummer ‘Stardust’ van het Blue Roseland Orchestra, wat zij deze avond in Eindhoven speelde en wat ik heel mooi vond.

Dus plaats ik vandaag als Zwijmel het nummer Stardust, maar helaas dus niet van Blue Roseland.

Stardust is een populair Amerikaans lied uit 1927, gecomponeerd door Hoagy Carmichael, waar in 1929 tekst aan werd toegevoegd door Mitchell Parish.     

Met meer dan 1500 opnames is het een van de meest opgenomen nummers van de 20e eeuw. Er zijn op YouTube dan ook veel verschillende versies te horen van dit nummer. En dan is het maar net, “Wat vind je mooi?” Zo vind ik onderstaande versie van Willy Nelson heel mooi. 

En hieronder nog eens het nummer Stardust gespeeld door het Vintage Vocal Quartet.

Voor meer Zwijmels op zaterdag, of als je ook zin hebt om mee te doen ga je naar ’t Pumpke

14 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Heerlijk om de dag mee te beginnen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel😊

   Like

 2. skar schreef:

  Heerlijke muziek op de vroege ochtend, kopje koffie erbij en genieten, vaak als een band te laat is dan geven ze ook zoals bij jou vaak een prachtig concert, puur al om de blijvers te verwennen, zelf heb ik mijn vinyl altijd behouden, zelfs nog uitgebreid waar ik dacht het niet meer te kunnen krijgen, via discnogs kun je bij een zaak in Rotterdam(hebben enorm magazijn) nog vinyl krijgen waarvan je dacht is er niet meer….
  Fijn weekend!!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   De LP Jubilee die ik zoek is nog steeds te verkrijgen, maar helaas niet op YouTube te horen. En ik heb geen platenspeler , soms vind ik dat wel jammer! Fijne zondag!!

   Geliked door 1 persoon

 3. Regenboogvlinder schreef:

  Prachtige uitvoeringen allemaal! Ik houd van die oude muziek.
  Willy Nelson vind ik altijd goed, wat hij ook zingt! Fijn wknd Rianne!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik ook Trees, kan er geen genoeg van krijgen. Aan Willy Nelson besteed ik ook nog aandacht, staat in de planning😊

   Geliked door 1 persoon

 4. Neeltje schreef:

  Muziek, kleurt onze dag, ons leven.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat is zeker… hopelijk kan ik het binnenkort ook zelf weer maken.😊

   Like

   1. Neeltje schreef:

    Leuk!

    Geliked door 1 persoon

 5. AnneMarie schreef:

  Wat zullen jullie genoten hebben die avond. Het wachten is rijkelijk beloond. Jammer dat je het nummer van Blue Roseland Orchestra niet meer kunt vinden maar met deze 3 is het echt niet behelpen hoor. Mij spreekt die van Willie Nelson het meest aan maar dat komt waarschijnlijk door zijn bijzondere stemgeluid. Onze zoon ging ieder jaar naar het Jazzfestival hier in Nederland. Ik dacht dat dat niets voor mij zou zijn maar zo langzamerhand weet ik het niet meer. Het spreekt me toch meer aan dan ik eigenlijk vermoedde.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het wachten werd zeker beloond door deze jonge gasten, waarna zij door ons weer rijkelijk werden beloond. Ik vermoed zelfs dat zij door ons rondgaan met ‘Jan met de pet’, meer hebben gekregen… dan dat zij door de organisatie, betaald zouden hebben gekregen. Na het originele nummer van Hoagy Carmichael, sprak mij die van Willy Nelson mij ook erg aan. Aan hem ga ik ook nog een zwijmel plaatsen, staat ergens in de planning.

   Geliked door 1 persoon

   1. AnneMarie schreef:

    We zien hem van zelf een keer verschijnen.

    Like

 6. Melody schreef:

  Vinyl weg doen….inderdaad ook één vande blunders uit onze ‘jeugd’ 😉

  Maar genieten is het nu weer … net als toen… .en ja heel anders maar toch ook weer niet als je wel soortgelijke herinneringen hebt …

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Herinneringen aan concerten waar je ooit naar toe bent gegaan, moet je koesteren. De LP Jubilee waar ik naar op zoek was, is nog steeds tweedehands te koop, maar wat moet je er mee als je geen platenspeler hebt…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s