Beleef de Lente…

Sinds een jaar of zes volg ik al Beleef de Lente…

De webcams van ‘Beleef de Lente’ van de Vogelbescherming, gingen afgelopen zondag 28 februari weer aan! De vogels genieten duidelijk al van het lentezonnetje, de bosuil zit al te broeden op twee eieren en de steenuiltjes zijn tortelend in de kast te bewonderen. De camera’s registreren alles, van familiedrama’s tot opgroeiende kuikens en gepassioneerde gevechten om een minnaar. Dit jaar zijn de lenzen ook gericht op de zeearend, kerkuil, slechtvalk en ooievaar. De populaire tuinvijver is er dit jaar ook weer bij. Vorig jaar genoten meer dan 1,7 miljoen mensen van de perikelen in de vogelnesten, en ik was er één van.

Ik houd alles wel een beetje in de gaten, maar de Slechtvalk… op de radiotoren in De Mortel is toch wel mijn favoriet.

En dan is er nog de Vijver… waar altijd wel wat te beleven valt. Vorig jaar werden hier drieëndertig verschillende vogelsoorten gespot. Maar daarnaast werden er ook nog een marter, wezel, eekhoorn, vos, kat en muis; vleermuis, kikker en kamsalamander gesignaleerd. Hopelijk treffen wij het als wij daar eens kijken gaan.

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Wat leuk om te volgen. Ik heb vorig jaar een nest uilen gevolgd. Was zo leuk.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Soms voel ik mij echt een voyeur😉

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s