Wandelschoen onderhoud…

Vorige week schreef ik al, dat mijn wandelschoenen de laatste tijd behoorlijk wat te verduren krijgen. Zo waren er nog al wat wandelingen bij, waar het pad vol blubber stond, en kregen we op de valreep nog een winter. Een goede schoen kan echt wel tegen een stootje, maar regelmatig onderhoud daarvan is wel heel belangrijk.

In het verleden nam ik dat niet zo nauw, maar toen wandelde ik ook niet zo veel als nu. Toen trainde ik voor een Vierdaagse en liep deze, en als het regende bleef ik thuis. Nu blijf ik alleen nog thuis als het glad is, maar verder laat niets mij tegenhouden om te genieten van een fijne wandeling.

Daarom besteed ik na elke wandeling aandacht aan mijn schoenen. Het ligt er ook aan waar je hebt gewandeld. Het scheelt nogal of er alleen maar op asfalt is gelopen of over een bos, gravel, of een blubber pad. Controleer daarom altijd even je schoenen.

Met een wat hardere borstel ik altijd de grovere vervuiling er af, en schud ze uit. Er zit altijd wel iets in, wat een volgende wandeling kan verpesten omdat je het niet verwijderd had. Meestal zijn het kleine steentjes of takjes, soms niet eens de moeite waard maar ik zou het toch maar doen.

Met een borstel en lauwwarm water maak ik de wandelschoenen aan de buitenkant schoon. Nu heb ik zelf schoenen met een Gore-Tex membraam, en na verloop van tijd kan het Gore-Tex® membraan verstopt raken door transpiratievocht. Om dit te verwijderen vul ik de schoenen met lauwwarm water. De eerste keer dacht ik “Als dat maar goed gaat.” Maar het is geen enkel probleem om de schoenen te vullen. Daarna een half uur laten staan, leeg schudden en laten drogen. Meestal stop ik er ook nog kranten in, dan droogt het sneller.

Op YouTube staan diverse filmpjes over schoenenonderhoud. Onderstaand filmpje van Bever heb ik uitgekozen als voorbeeld, en dit is ook de manier waarop ik mijn wandelschoenen verzorg.

onderhoud bestaat uit het telkens goed af borstelen van mijn

Onderhoud Wandelschoen

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Oei, ik moet aan de slag, zie ik wel. Dank voor de tips.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Graag gedaan😊 Jij wandelt ook nog al wat af, dus heel belangrijk!!

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Steun en Kreun in bad! 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   En ze hebben genoten😉

   Like

   1. Neeltje schreef:

    Dat geloof ik!

    Geliked door 1 persoon

 3. Neeltje schreef:

  Ook al poets ik regelmatig. Bedankt voor het filmpje.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s