Zwijmelen op Zaterdag… (32)

In Zwijmel 12 heb ik ook al aandacht besteed aan accordeonist Ricahard Gailliano. met het nummer Tango pour Claude. Maar ik kan maar geen genoeg krijgen van deze virtuoos op zijn accordeon. Dus is hij hier vandaag met hetzelfde nummer als vorige week La Vie En Rose.

Het kwintet van trompettist Wynton Marsalis ontmoette op 13 augustus 2008 de Franse accordeonist Richard Galliano op een jazzpodium in Marciac om zich te wijden aan een repertoire dat een eerbetoon was aan Billie Holiday en Edith Piaf. Hoewel de muziek van deze dames op het eerste gehoor ver uiteen ligt, maakten beide muzikanten duidelijk dat er wel degelijk overeenkomsten zijn te vinden tussen de jazzballads van Holiday en de chansons van Piaf.

Omdat dit album gewijd is aan Edith Piaf en Billie Holliday, heb ik van deze laatste ook nog een nummer gekozen. Ik heb het hele album beluisterd en ben tot onderstaand nummer gekomen. Wat bekoord mij dan om dit nummer te nemen. Het is vooral de energie die deze muzikanten in dit muziekstuk stoppen.

Voor meer Zwijmels op zaterdag, of als je ook zin hebt om mee te doen ga je naar ’t Pumpke

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. AnneMarie schreef:

  Ongelooflijk zoals de muziekanten uit hun dak gaan. Drummers vind ik altijd heerlijk om naar te kijken en luisteren als ze met hun solo bezig zijn maar ze zijn allemaal het bekijken en luisteren waard.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   In het tweede nummer is het echt genieten van de drummer. Vooral in jazz gerelateerde muziek komen de muzikanten met hun solo allemaal wel een keer aan de beurt, of zijn ze op de achtergrond goed te horen.. Volgende week weer heel iets anders, ik vind het echt leuk om mee te doen. Fijn weekend!!

   Like

   1. AnneMarie schreef:

    De drummer van het 2e nummer heb ik ook goed bekeken en beluisterd. Soms gaan de solopartijen in de jazz me een beetje boven de pet maar deze zijn goed te doen. Erg mooi.
    Ik ben benieuwd naar volgende week en ben blij jouw zover te hebben gekregen mee te doen. Je hebt zo’n andere inbreng maar echt te gek .

    Like

   2. Rikit schreef:

    Dat is het leuke er aan, om ook naar anderen te luisteren wat zij mooi vinden!!

    Geliked door 1 persoon

 2. Melody schreef:

  Mooi he.. als een musicus zijn passie zo kan tonen dat een toeschouwer dat niet kan ontgaan… dat is muziek maken pur sang… de 1e bijdrage bevalt me toch wel weer beter dan de 2e .

  FIjn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ook voor mij het 1e nummer, maar omdat ik van dit album een nummer van Billie Holliday wilde laten horen, gekozen voor een tweede. Maar ‘Vie En La Rose’ , en dan niet gezongen😉 klinkt zo wel heel erg mooi!! Ook Jij een fijn weekend.

   Like

 3. skar schreef:

  Je hebt weer twee prachtige bijdrages geplaatst, prachtig hoe muziek soms samenvalt, een genot om dit voor een groot geinteresseerd publiek te mogen doen, lijkt me sowieso prachtig om voor publiek te mogen spelen, mijn keuze valt toch meeste op het eerst geplaatste nummer….
  Fijn weekend!!!

  Like

 4. De muziek in de laatste spreekt me niet aan, maar het los gaan wel. Mooi om te zien!

  Like

  1. Rikit schreef:

   Helemaal met je eens Natasja. Mijn voorkeur gaat ook uit naar het eerste nummer😊

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s