Zwijmelen op Zaterdag… (33)

Ik had mijn Zwijmel van vandaag al een week klaar staan… maar toen kwam onderstaande Battle Royale tussendoor, dus heb ik 33 in 34 veranderd en komt deze Battle er tussendoor.

In het programma ‘Mattthijs gaat door’ zag ik deze Battle! Ik vind het zo mooi dat ik er geëmotioneerd van wordt, de rillingen over mijn lijf door dit samenspel van twee bigbands. Tranen met tuiten is toch niet te geloven, maar het is mij niet vreemd. Als ik vroeger op concours ging met het fanfareorkest, kwam de ontlading vaak bij de prijsuitreiking.. Niet zo gek als je weet dat wij daar maanden naar toe werkten, want wij gingen altijd voor het hoogste wat haalbaar was.

Eén bigband is leuk, maar twee bigbands zijn natuurlijk nog veel beter. In navolging van de legendarische battles tussen bigbands in de jaren dertig en veertig, hebben we Benjamin Herman en zijn New Cool Collective uitgenodigd. De in totaal 31 muzikanten vechten op “Black Betty” van Ram Jam uit welke bigband de beste is.

Wat een top muzikanten zeg…. als wij het er over hebben, “Je ziel er in leggen” dan is het hier wel. Dus mijn Complimenten voor iedere muzikant van deze twee Bigbands.

Voor meer Zwijmels op zaterdag, of als je ook zin hebt om mee te doen ga je naar ’t Pumpke

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Wat een heerlijke muziekkeus Rianne. M’n lief zei al toen ik hem beluisterde op mijn iPad Pro. Dit nummer gaan we zaterdagmiddag gebruiken om het stof uit de boxen te blazen en het begin van de lente te vieren. Fijn weekend. Grtz Mara

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Daar is het zeker een geschikt muziekstuk voor. Dank je wel… Jullie ook een fijn weekend!!

   Like

 2. MelodyK schreef:

  mooii mooiii mooiii dit is kippenvel pur sang hè…. goed van jou om deze er ‘tussen te proppen’ hoor… want ik volg dat soort programma’s niet dus pareltjes als deze gaan dan ook aan mijn neus voorbij tenzij er mensen zoals jij zijn .

  Fijn weekend

  Geliked door 1 persoon

  1. AnneMarie schreef:

   Oh wat leuk deze . Dat is lang geleden dat ik hem gehoord heb. Toen was ik ook al gek van deze plaat en nu wordt ik er zeker weer vrolijk van.

   Geliked door 1 persoon

   1. Rikit schreef:

    Fijn dat Jij er ook van geniet!!

    Like

  2. Rikit schreef:

   Dit moest er tussendoor…. en zo te zien en te horen valt het bij iedereen in de smaak!! Het blijft kippenvel geven😁

   Like

 3. skar schreef:

  Dit is echt volop genieten, jammer dat ik dit gemist heb, maar gelukkig jij niet en kan ik er toch heerlijk nog van meesmullen, dit is echt op en top, logisch als muzikant dat je hierbij buiten jezelf treedt, het origineel vind ik al heerlijk, maar eerlijk is eerlijk dit overtreft het origineel, echt super……
  Fijn weekend!!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik was ook supercontent dat ik dit optreden voorbij zag komen..😀

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s