Zwijmelen op Zaterdag… (34)

Op 29 en 30 juni 2013 zette Beth Hart en Joe Bonamassa, Koninklijk Theater Carré in vuur en vlam met twee optredens, die vanaf de eerste minuut wisten te overtuigen. Een uitzinnig publiek genoot van soul- en blues-klassiekers van o.a. Billy Holiday, Etta Jamers, Tom Waits en Bill Withers, maar ook van zelf geschreven repertoire.

Joe Bonamassa speelt met zijn vele gitaarsolo’s een glansrol, op de negen gitaren die hij bij zich had. De blazers zijn een prima aanvulling op het Hart-Bonamassa geluid. Naast de heerlijk swingende songs, die het publiek lekker opzwepen, wordt ook een aantal geweldige ballads gezongen.

Het muzikale hoogtepunt voor mij is een van de drie Etta James-covers, het prachtige I’d Rather Go Blind, met een fabelachtige en gevoelige gitaarsolo. Het dak gaat er in Carré spreekwoordelijk af!! Muziekvrienden van mij die in Carré waren, vertelden mij dat ze een geweldige avond hadden beleefd!!

Na dit optreden kwam er een album uit, genaamd “Live in Amsterdam.”

Voor meer Zwijmels op zaterdag, of als je ook zin hebt om mee te doen ga je naar ’t Pumpke

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. AnneMarie schreef:

  Een fantastische zwijmel voor de zaterdagochtend. Veel van jouw zwijmels ken ik wel op de een of andere manier vind ik zelfs vaak geweldig. Er bekruipt me daarnaast ook steeds het gevoel dat ik veel muziek gemist heb, waar ik meer aandacht aan had moeten besteden. Je kunt niet alles luisteren, ik weet het maar toch.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Deze Zwijmel is een cover van Etta James, misschien dat je die al kende. Ik vind heel veel mooi, alleen Hart Rock of Metal kan mij niet bekoren. Maar het gevoel wat je beschrijft herken ik ook. Ik luister naar wat op mijn pad komt en geniet daar van, maar je kunt inderdaad niet alles luisteren. Dat merk ik als ik luister bij de andere Zwijmelaars…. Goh, dat kende ik nog niet, nooit aandacht aan besteed!! Het is niet anders…

   Geliked door 1 persoon

   1. AnneMarie schreef:

    Hart Rock en Metal ben ikmook niet zo’n fan van en moderne klassieke muziek vooral atonaal wil er bij mij ook niet in. Hoewel ook hier weer veel luisteren een soort van gewenning optreedt.

    Geliked door 1 persoon

 2. Regenboogvlinder schreef:

  Een prachtige bijdrage. Wat een stem heeft die vrouw en wat is die man goed op zijn gitaar. De namen raken ergens iets in mijn achterhoofd, maar dat was ook alles toen ik de namen las.
  Fijn weekend!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Trees. Ik heb een ander nummer van Beth Hart nog op de plank liggen. Eentje die mij erg raakt, dus kunnen wij nogmaals genieten van haar wat mooie rauwe stem.

   Geliked door 1 persoon

   1. Regenboogvlinder schreef:

    Ben benieuwd!

    Geliked door 1 persoon

 3. Natasja schreef:

  Dit was ook zo’n optreden waar ik achteraf graag bij was geweest. En Joe was notabene, ik gok een jaar later, ook nog eens in het pop-podium in mijn stad voor een optreden. Was ook aan mij voorbij gegaan.
  En verder wat Annemarie zegt: zoveel muziek waar je te weinig aandacht aan hebt besteed, of die simpelweg niet op je pad is gekomen. Dat maakt het zwijmelen voor mij zo leuk!

  Like

  1. Rikit schreef:

   Vaak is het dat het simpelweg niet op je pad komt, en daarom is dit Zwijmelen leuk. Vaak hoor je dan toch nog nummers die je allang vergeten was!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s