De Buizerd…

Je ziet ze wel eens zitten op een paal als je onderweg bent. Zo’n grote bruine roofvogel, en vaak zie je dan een Buizerd die op de website van de Vogelbescherming mooi beschreven wordt. Ook op mijn wandelingen, aan de rand van een bos zie ik ze wel eens op de thermiek zweven, vaak op loer naar een prooi,

Maar de mooiste en vrij dichtbij zag ik tijdens mijn wandeling in het Vressels Bos… En hij bleef ook nog eens lang op zijn plekje zitten. Natuurlijk wil ik die graag fotograferen, maar ik moet het doen met de camera op mijn Huwa P30. En hoewel daar best veel mogelijkheden op zitten, en er een 50x digitale zoom op zit krijg ik hem niet scherp genoeg,

Die 50 keer zoom is heel aardig, maar zie hem dan maar eens stil te houden… en de vogel scherp. Bovenstaande foto is aardig gelukt maar niet scherp. Dus zoek ik een paaltje waar ik mijn camera bovenop kan zetten. Zelf ga ik dan op mijn knieën zoals op onderstaande foto…

Maar als ik goed en wel zit en de vogel netjes in het vizier heb, wipt ie over naar de volgende weidepaal, en zit hij weer verder weg. Dit gaat het hem niet worden en besluit er maar mee te stoppen. Dit gaat zo niet lukken en ik zal het moeten doen met een ietwat wazige foto.

Het wit in zijn verenkleed doet mij toch enigszins twijfelen of dit wel een Buizerd is. Dus besluit ik de foto door te sturen naar Vriend Rob, die een zeer goede Natuurfotograaf is. Zijn foto’s sieren bij mij in huis de hal en serre, en ook daar hangt een foto tussen van een buizerd die wit in zijn verenkleed heeft zitten.

Ik krijg al snel bericht terug van Rob waarin hij beaamd dat dit een blonde buizerd is, en stuurt mij meteen wat mooie foto’s door… die ik hier plaats. Wat een mooie vogel is dit toch.

Als ik dan bovenstaande foto’s zie, mis ik toch wel een betere camera met zoomlens. Maar zou ik die aanschaffen, ga ik wel met een heel andere intentie wandelen. Want dan krijg ik er weer een hobby bij, en wil ik dat wel. Dit is overigens wel een leuke site…De beste apparatuur voor Vogelfotografie… Maar zo ver zal het wel niet komen… denk ik zo!!

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Mooi die blonde! ik kan je mijn camera aanbevelen. Hij staat niet op die site, maar dat komt omdat het een bridge camera is met alles in één. Geen losse lenzen, maar alle mogelijkheden om zowel dichtbij als veraf scherp te stellen. Het is mijn ideale (op één na dan) wandelmaatje de SonyRX10IV.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik houd het zeker in gedachte als ik een betere camera wil aanschaffen. Dank je wel voor de info Jeanne😊

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s