Marskramerpad 3

De voorbereidingen zijn begonnen… In Marskramerpad…(2) schreef ik al uitvoerig hierover, en nu ben ik zo ver om alles te gaan plannen.

Ik had van te voren allerlei ideeën hoe ik het zou aanpakken, zoals met een klein tentje op pad; niets reserveren onderweg en gewoon op de bonnefooi op weg gaan.

Het eerste idee staat mij wel aan, en als ik tien jaar jonger zou zijn, deed ik het. Ik heb tenslotte mijn hele leven tot twee jaar terug nog gekampeerd. Maar een dag voor ik vertrek wordt ik 69 jaar en ga nu echt niet meer krammig (Brabants dialect) als ik ben, in een tentje en op een matje op de grond liggen. Laat ik nou maar eens verstandig zijn…

Het tweede idee om op de bonnefooi te gaan is niet mogelijk, als je geen tentje bij je hebt. Want dan kun je inspelen op de onverwachte momenten, dat er geen V.O.F. B&B of ander slaapgelegenheid voorhanden is.

Een camping is ook niet altijd voorhanden, maar je kunt altijd nog vragen of je bij een boer in de tuin zou mogen slapen.

Dus mijn ideeën aan de kant, en beginnen met het plannen van de dag etappes. Hier download je het Marskramer gpx-bestand (GPS eXchange Format. Die heb ik op mijn Komoot wandelapp ( Komoot Review… ) gezet. Met een gemiddelde van 15 km/dag kom ik op 24 etappes, Althans dat is het plan.

Vriendin Tilly wandelt de eerste twee weken met mij mee, en zo hebben wij samen een middag onze route zitten plannen. Tilly is ervaren hier in, want zij heeft al verschillende LAW’S… gewandeld. De bedoeling was om 15 km per dag te wandelen, maar dat moet maar net zo uit komen met een overnachting die je, op je route kunt vinden.

Nou en dat is dus niet het geval heb ik gemerkt, dus van dat plan komt ook al niets terecht.

Bedoeling is om zoveel mogelijk te logeren bij V.O.F. Vrienden op de Fiets. Hier moet je wel lid van zijn om voor een laag bedrag te kunnen overnachten. Soms kun je bij je gastadres, zelfs mee eten hoorde ik van Tilly. Zo’n adres moet niet al te ver van de route af liggen, want dan worden het weer meer kilometers.

Zijn er geen ‘Vrienden op de Fiets’ dan gaan we kijken naar een Bed & Breakfast of Hotel in de buurt van het Marskramerpad.

Een hele uitzoekerij met aan de hand het Marskramerboekje, de Komoot dag etappes, de Vrienden op de fiets-pagina. Hadden we iets gevonden, dan even telefoneren met het overnachtingsadres om te kijken of er plek voor ons was. Ja!! Vastleggen dan…. Volgende etappe.

De kortste etappe is 15,6 km en de langste 22,5km, en worden het er geen 24 maar 20 etappes.

De eerste twee weken met Tilly zijn gepland en staan vast. Op maandag 9 augustus beginnen wij met ons Marskramerpad, wandelen in 6 dagen naar Deventer. Daar komen wij op zaterdag aan, en reizen dan met de trein naar huis. Dat kan in Nederland en is ook leuk voor het thuisfront.

Op maandag 16 augustus gaat het met de trein naar Deventer, en wandelen wij in 6 dagen naar Amersfoort. Daar komen wij ook op zaterdag aan en reizen dan wederom naar huis.

Op maandag 23 augustus reis ik alleen… weer terug naar Amersfoort om mijn weg te vervolgen richting Scheveningen, waar ik 7 dagen over wil doen. Drie etappes daarvan staan al vast en daar zit ook al een dag etappe van 23,5 km bij. Het was niet anders te plannen… En dan is het toch wel jammer dat ik geen tentje mee neem.

Mijn Belevenissen vind je hier https://riannes.blog/reisdagboek-marskramerpad-2021/

Marskramerpad Week 1 Oldenzaal – Deventer

Marskramerpad Week 2 Deventer – Amersfoort

Marskramerpad Week 3 Amersfoort – Scheveningen…

 

 

 

 

 

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Dat worden 3 prachtige weken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Jammer dat het niet gelukt is om kortere etappes te maken.

   Like

 2. mariawandelt schreef:

  Wat leuk deze plannen! Lukt het nog veel vrienden op de fiets adressen te boeken? Volgens de laatste 2 mails van Vrienden op de fiets kon dat erg lastig zijn ivm Corona.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Met plannen begint je reis al vind ik altijd. In de twee weken dat ik met Tilly wandel is het Fifty Fifty wat de overnachting betreft. Bij een vrienden op de fiets adres kunnen wij mee eten voor €7,50 pp. Dat scheelt die dag weer in de kosten. Een B&B in Holten is geboekt maar kan ik nog altijd annuleren, want daar konden wij nog geen v.o.f. reserveren. Sommige wachten inderdaad het corona gebeuren af.

   Like

 3. Leuke plannen. Ik ben benieuwd hoe het je zal vergaan, temeer omdat wij deze route ook gelopen hebben.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Er is maar weinig waar ik niet van geniet, dus hier ga ik ook van genieten. Alleen al het onderweg zijn is al voldoende😁 Als je nog tips hebt voor onderweg, hoor ik het graag Jeanne.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s