Wie durft te verdwalen vind nieuwe wegen…

Is de Wandelpin die ik een tijdje geleden heb gekocht, en waarvan de tekst precies aansluit bij pad mijn levenspad. Maar het sluit ook aan op de manier waarop ik nieuwe wandelingen maak en plan. Ik vind het leuk om nieuwe wegen te vinden, om zo nieuwe wandelpaden te creëren.

De vaste volgers weten inmiddels wel, dat ik het leuk vind om wandelingen te maken die afwijken van een bestaand pad. Dat doe ik met de Komoot Routeplanner. Ik heb echt een nieuwe hobby erbij gevonden, dat is wel duidelijk. En dat dit ook anderen bevalt, merk ik aan mijn aantal volgers op de Komoot community, die gestaag groeit.

En zo ontstaan er telkens nieuwe wandelplannen. Voor dit jaar staat er al het een en ander klaar. Zo zijn er nieuwe wandelingen die ik met Tilly wil gaan maken, en oude die ik ga herhalen in lente of zomer. Op 9 augustus start ik met het Marskramerpad wat ik in 3,5 week wil voltooien..

Daarnaast wil ik in Montferland, de Montferlandse Toppenroute… gaan doen. Een wandeling over 18 bergtoppen. Dat is een tweedaagse wandeling over 43 km maar waar ik, drie dagen over wil doen. De start hiervan ligt in ‘s-Heerenberg… Een gedeelte gaat de grens over naar Duitsland, maar dan moet er weer verkeer naar Duitsland mogelijk zijn voordat ik die ga wandelen.

Maar ik wil er nog meer op uit… nog méér hoor ik Jullie al zeggen. En zo zat ik wat te denken, om bijvoorbeeld de trein te nemen naar Boxtel, en dan via mooie weggetjes naar huis te lopen. Heb ik ooit al eens eerder gedaan als 4Daagse training.

Dus zat ik een beetje te plannen… Nee dat is niks, dit of dat eens proberen. En zo is er een plan ontstaan, dat ik verder ben gaan uitwerken. Ik reis met de trein naar Venlo en wandel naar huis, om en nabij de 120 km. Is toch weer een leuke wandeling.

Op het station in Venlo wacht Jose, een nichtje van mijn Lief op mij. Zij Wandelt met mij mee door de omgeving, en zo naar Velden waar de schoonfamilie van vaders kant vandaan komt. Die dag bezoek ik haar moeder, tante Mie en overnacht ik bij José. De volgende dag wandel ik naar het Station van Oostrum.

Dan ben ik in de buurt waar de Schoonfamilie van moeders kant woont (Wanssum) , dus ga ik als het mogelijk is er ook een bezoek afleggen. Pstt,… en als ze dit lezen is er misschien wel een mogelijkheid om ook daar te blijven overnachten.

Telkens naar een station, zodat ik altijd met de trein naar huis kan. Misschien neem ik wel een week vrij, en wandel de etappes aaneengesloten. Van Oostrum gaat het naar Boxmeer – Cuijk – Molenhoek – Wijchen. Het laatste stuk van Wijchen loop ik naar huis.

Natuurlijk wandel ik zo veel als mogelijk is door een mooie natuur. Kijk ik op de planner waar een mooi bos ligt, loopt er een mooi beekje of ligt er een vennetje, kapelletje of andere bezienswaardigheid op de route, waarvoor ik niet al teveel om hoef te lopen. Dat knoop ik allemaal via de mooiste kleine weggetjes aan elkaar. Voilà… Een nieuwe wandeling is klaar om op pad te gaan.

Leuk toch🥳

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Heel leuk.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Vind ik ook Neeltje, er is nog zoveel te ontdekken op ons pad😁

   Like

 2. Hermieneke schreef:

  Erg leuk. En hoe kom je aan die leuke pin?

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Hermieneke. Die pin heb ik gekocht bij de Wandelpinshop. Ze hebben er echt hele leuke!!

   Geliked door 1 persoon

   1. Hermieneke schreef:

    Ik ga er een kijkje nemen!

    Geliked door 1 persoon

 3. debendevan6 schreef:

  Ik wijk ook graag af van de standaard routes, hoe meer de natuur in, hoe liever ik het heb 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Er is onderweg ook zoveel te ontdekken, dat het een verrijking als je van de geijkte paden afwijkt.

   Geliked door 1 persoon

 4. Ontzettend leuk! Doe je goed!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s