Marskramerpad… (4)

Eigenlijk is mijn reis al begonnen met het plannen maken. In Marskramerpad 3 vertelde ik, dat ik het programma voor de eerste twee weken al rond had. Die twee weken wandel ik met Tilly van Oost naar west Nederland en leggen wij 220 km af.

De Derde week heb ik inmiddels ook al geheel rond, en zijn alle overnachtingen geregeld. Tjongejonge… dat heb je niet een twee drie voor elkaar, het moet ook maar net passen met het aantal kilometers en je overnachtingen.

Zo wandel ik van Amersfoort naar Maartensdijk, en daar moet ik voor een slaapadres 3 km omlopen. Het ligt precies 3 km van mijn route, ( zie kaartje hier boven ) wat er de volgende dag weer bij komt, want ik moet weer terug naar A (naar boven), waar ik mijn route ga vervolgen. Ik heb echt alle opties bekeken, en dit was het meest gunstigst.

En ook de volgende dag naar Breukelen zijn er weer problemen. Natuurlijk kan ik altijd slapen bij ‘Van der Valk’ lekker luxe, maar ik ben een pelgrim die al tevreden is met alleen een bed. Daarom ga ik eerst op zoek naar een Vrienden op de Fiets adres. ( v.o.f. )

Het scheelt nogal of ik € 125,00 voor een hotel, of maar € 25,00 euro ( v.o.f. ) hoef te betalen. Die € 25,00 heb ik naar boven afgerond ( slapen + toeristenbelasting ). Het koste mij wel wat telefoontjes, maar ik heb een v.o.f. adres gevonden in Maarssen. Daarvoor moet ik wel vanaf Station Breukelen 5 minuten treinen en 700 meter lopen, maar dat is te doen.

Vanaf Breukelen wordt het er ook niet eenvoudiger op, want vanaf hier komen we in een gebied van de plassen en heel veel sloten, waarlangs ik mijn weg vervolg. Hier woont niemand of bijna niemand en vind dan maar een adres. Natuurlijk is mij dat ook weer gelukt, maar ook hier moet ik van eerdere plannen van maar 15 km per dag, afzien.

Bovenstaand kaartje van het gebied waar ik doorheen moet. Rechts ligt Breukelen, helemaal links Noorden waar ik overnacht.

Maar het is gelukt om van de acht overnachtingen, er zes bij ‘Vrienden op de Fiets’ te reserveren. Dat is een mooi resultaat waar ik blij mee ben, want daarmee is de bodem van mijn Camino spaarpot nog niet in zicht gekomen. Want daar blijf ik voor sparen… en hoop in 2022 weer op pad te kunnen gaan in Spanje.

Maar eerst in augustus het Marskramerpad die ik in drie weken hoop te volbrengen.

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Je gaat goed joh.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het is zo leuk dat uitstippelen van de route, dat ik eigenlijk nu al op reis kan gaan!! Ik ben er klaar voor😁😎🥾🥾🥾🥾

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Lekker genieten.

    Like

 2. mariawandelt schreef:

  Leuk deze plannen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja leuk hé Er zit nog zoveel in de pen, dat ik niet kan wachten om op pad te gaan.

   Like

 3. Jolanda schreef:

  Je hebt je niet verveeld zo te zien. Wat een gepuzzel hè maar ook weer leuk om zo bezig te zijn met zo een voorbereiding.En je hebt weer wat om naar uit te kijken😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Er zit nog zoveel in de pen. Hopelijk kan ik volgend jaar een Camino lopen… en anders is misschien ‘Dwars door België’ wel iets voor mij😁😁 Wandelen blijft leuk zo.🥾🥾🥾🥾

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s