Het heeft even geduurd…

on

Maar dan heb je ook wat is het gezegde. Terwijl mijn Blogvriendin van Neeltje leeft… haar cadeau al op 21 april ontving, zat ik maar te wachten wanneer die mooie prijs… een cadeautje van de Postcodeloterij bij mij op de mat zou vallen. Alle deelnemers van de Postcode Loterij ontvangen namelijk het Natuurboek: ‘Vogels in Nederland’.

Maar vandaag heb ik het dan toch binnen. Ik ben er heel erg blij mee, want dit is een cadeau waar ik wat aan heb. Het is een uitgebreide gids voor thuis … en er is “De veldgids” die ik mee neem op mijn wandelingen.

Er staan duidelijke tekeningen in, zodat ik tijdens het vogels spotten nu ook kan zien wat er voor mijn lens verschijnt. Ik ben maar een leek hierin, en heb nog heel wat te leren.

Het Vogelboek is ontwikkeld in samenwerking met de stichting: Vogelbescherming Nederland. Het voorwoord is geschreven door Humberto Tan (een gepassioneerde vogelaar). Dit Vogelboek bevat informatie over meer dan 180 vogelsoorten in Nederland. Voor alle vogelliefhebbers in Nederland een musthave! Neem het boek mee naar buiten om snel en gemakkelijk vogels te herkennen. Ook krijg je allerlei tips te zien om van je tuin of balkon een vogelparadijs te maken!

Toch mis ik een vogel in de ‘Veldgids’ die ze misschien over het hoofd hebben gezien, al kun je de Oehoe echt niet missen. Waarschijnlijk omdat het een nachtdier is, want hij wordt wel beschreven op blz. 120 van het heel wat uitgebreidere ‘Vogels in Nederland’ boek.

Hierbij de Link naar De Oehoe bij ‘Beleef de Lente…

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jolanda schreef:

  Oh ik zit ook met smart erop te wachten.Echt een schot in de roos dit kado.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja leuk hé, die gaat in onze rugtas. Iedereen zou hem voor 3 mei binnen hebben😊.

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Ik wist het … dat jij er blij mee zou zijn. Veel plezier.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Hij zit al in mijn tas al kan ik voorlopig nog niet wandelen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Nog steedds zo’n last? Dat is een smak geweest hé. Maar ja … 3 meter is een heel end.

    Like

 3. Ik heb hem ook en Veldgids is al mee geweest in de rugzak!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik hoop dat de vogeltjes lang genoeg blijven zitten, zodat ik ze uitgebreid kan bestuderen.

   Like

 4. Ruud schreef:

  En de Ooievaar is een paar km bij mij vandaan

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s