Zwijmelen op Zaterdag…(41)

on

Vandaag een heel andere Zwijmel, van de muziek die ik zelf graag speel. Om nog maar eens aan te geven hoe ik het samenspel met mijn mede Blaas-muzikanten zo mis, in deze Corona tijd. Al meer dan een jaar hebben wij niet meer samen gerepeteerd, of een optreden gehad, en dat gaat zijn tol eisen. Links en rechts zie ik al orkestjes ter zielen gaan, zo jammer dat dit gebeurt.

Ik keer terug naar Woodstock, maar dit keer een heel andere Woodstock dan die wij kennen uit 1969.

Wat ooit begon als een idyllische muzikantenbijeenkomst, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een absolute publiekstrekker. Mensen komen van over de hele wereld naar het raarste festival van Oostenrijk.

Want sinds 2011 wordt er in Ort im Innkreis Oostenrijk, het festival ‘Woodstock der Blasmusik’ gehouden. Dit vind plaats in het laatste weekend van juni en trekt jaarlijks zo’n 60.000 enthousiaste muziekliefhebbers. Het vierdaagse openluchtfestival programmeert zowel traditionele als moderne blaasmuziek

Maar verreweg de meest kleurrijke… en ook de onbetwiste Headliner, vind plaats op de zaterdagmiddag. Want dan vind het ‘Gesamtspiel (samenspel) der Blasmusik’ van Woodstock plaats. Dat muzikale onweer op zaterdagmiddag is een feit als duizenden Woodstock-gasten hun eigen instrumenten oppakken en samen muziek maken onder bekende dirigenten.

Het lijkt mij machtig mooi om met een clubje vrienden, hier op dit festival vier dagen lang muziek te kunnen maken. Mee te doen op zaterdag met 17000 andere muzikanten bij het grootste orkest… een ‘Gesamtspiel (samenspel) der Blasmusik’, en om de vele concerten te bezoeken die op vijf verschillende podia te beluisteren zijn.

Het plan om naar het Pinkpop van de blaasmuziek te gaan ligt er al enkele jaren, maar tot nu toe kwam er telkens iets tussen. Eerst maar eens met mijn eigen clubje muziek gaan maken en dan zien we wel verder!!

Voor meer Zwijmels op zaterdag, of als je ook zin hebt om mee te doen ga je naar ’t Pumpke

Hieronder nog een verslag uit 2018 van het festival zelf…

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Wat een evenement. Kippenvel.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het lijkt mij geweldig om daar tussen te staan. Telkens weer krijg ik kippenvel als ik naar die filmpjes kijk. Dit jaar verwacht ik niet dat dit in deze grootte doorgang kan vinden, maar misschien volgend jaar… Wie weet???

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Ik hoop het voor je.

    Geliked door 1 persoon

   2. Rikit schreef:

    Maar Ja… de Camino roept ook, en ik kan niet aan alle wensen voldoen🤔

    Geliked door 1 persoon

   3. Neeltje schreef:

    Haha … luxeprobleem

    Geliked door 1 persoon

 2. Neeltje schreef:

  Mij trekt zo’n massaal evenement niet, maar mag wel graag naar een filmpje kijken en luisteren.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik ook niet zo… maar voor sommige festivals maak ik graag een uitzondering!!

   Geliked door 1 persoon

 3. Natasja schreef:

  Wat een bijzonder evenement en zoveel blije mensen. Ja! Ik snap dat daar veel mensen naartoe willen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Gewoon samen muziek kunnen maken is toch fantastisch😊

   Like

 4. coennetdrneffe schreef:

  Het is bijna het zelfde als de opening op. De Heuvel met Carnaval maar dan iets. Minder vals. 🤣🤣🤣

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s