Zwijmelen op Zaterdag… (46) Light My Fire (2)

De Zwijmel van deze zaterdag, is gewijd aan José Feliciano met het gecoverde Light My Fire van The Doors.

José Feliciano is een Puerto Ricaanse zanger. Door zijn aangeboren glaucoom is hij vanaf zijn geboorte blind. Hij heeft vele internationale hits gehad, waarvan Feliz Navidad een van de bekendste is. Feliciano was vanaf zijn derde jaar al met muziek bezig. Toen hij vijf was, verhuisde zijn familie naar Harlem in New York.

Hij ging in de vroege jaren zestig aan de slag als folkzanger in de Greenwich Village waar hij werd ontdekt. De platenmaatschappij adviseerde hem ook Spaanstalig repertoire op te nemen.

En met succes, zijn vertaling van Light My Fire van The Doors werd in 1968 een grote hit. José Feliciano was één van de meest succesvolle latin zangers maar schreef daarnaast ook filmmuziek.

In de clip die ik wil laten horen, treed hij op met Daryl Hall die op zijn beurt ook weer een grootheid is in Amerika… Daryl Franklin Hohl, professioneel bekend als Daryl Hall, is een Amerikaanse rock-, R&B- en soulzanger, toetsenist, gitarist, songwriter en producer.

Hij is vooral bekend als de mede-oprichter en zanger van Hall & Oates waarmee hij in de jaren 1970 en vroege jaren 1980 verschillende Billboardhits scoorde. Een bekend nummer van Daryl Hall & John Oates – I Can’t Go For That (No Can Do)

Eind 2007 begon Daryi met het programma Live From Daryl’s House dat via internet te bekijken is. In het programma komen bekende muzikanten hun muziek spelen samen met Hall. Zo ook José Feliciano.

Deze gecoverde versie van Light My Fire vind ik geweldig. José geeft er een eigen draai aan. Zijn gitaarspel is ongeëvenaard vind ik, en menigmaal krijg ik daar kippenvel van.

Hetzelfde Kippenvel krijg ik telkens weer bij deze versie van ‘Light My Fire’. Een optreden van een clip die ik graag wil laten horen.

Van onderstaande clip, was er op you tube een prachtig live optreden te zien. Helaas is die door copyrights verwijderd. Toch wil ik dit optreden laten horen. drie grootheden bij elkaar!! Prachtig!!

Maar…Toch heb ik de Clip gevonden op Facebook, speciaal voor diegene die Facebook hebben. 

Voor meer Zwijmels op zaterdag, of als je ook zin hebt om mee te doen ga je naar Natasja van  ’t Pumpke

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Neeltje schreef:

    Heerlijk nummer!

    Geliked door 1 persoon

  2. Natasja schreef:

    Wat een bijzondere uitvoeringen. Ik heb de tweede via Facebook kunnen kijken . Tof!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s