Zwijmelen op Zaterdag…(48) Creedence Clearwater Revival

on

Deze week weinig tijd gehad om tijd te besteden aan mijn wekelijkse Zwijmelrubriek. Daarom een band waarvan ik de muziek altijd draaide, als ik naar de Savoy Bar in mijn woonplaats Oss ging. Hier hadden wij het clubhuis van onze motorclub. Natuurlijk kwamen wij meestal met de fiets als we iets gingen drinken. Pas toen ik verkering kreeg gingen wij met de motor omdat mijn Lief in een dorp verderop woonde, en dronk ik een colaatje.

De muziek daar kwam uit de Jukebox dus ging er menig kwartje in voor I Put A Spell On You, Suzy Q’ en Green River van Creedence Clearwater Revival. Muziek keihard en genieten maar…

Onderstaand album was mijn eerste LP van deze

De groep Creedence Clearwater Revival uit San Fransisco met de broers Tom en John Fogerty, breekt eind jaren zestig door met hun versie van de rhythm & blues-klassiekers ‘Suzy Q’ en ‘I Put A Spell On You’

Samen met hun bandleden John Fogerty (zanger en gitarist) and Stu Cook (bassist), wordt in ’68 het debuutalbum Creedence Clearwater Revival uitgebracht, waarmee de bandnaam een feit is. Met onder andere de hit ‘Suzie Q’, scoort het album hoog.

Creedence Clearwater Revival stopt in 1972, John Fogerty gaat solo verder. Broer Tom overlijdt in 1990.

Voor meer Zwijmels op zaterdag, of als je ook zin hebt om mee te doen ga je naar Natasja van  ’t Pumpke

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Regenboogvlinder schreef:

  Whoop whoop wat zalig om te horen! Goede keuze Rianne!
  Het 2e nummer vind ik helemaal geweldig.
  Ja, ik was een jaar of 19 toen we een LP kochten en die we bij mijn schoonouders heel vaak konden draaien. Geweldige band!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja Jammer dat we eigenlijk maar kort van deze band hebben mogen genieten!

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Heerlijke muziek!

  Geliked door 1 persoon

 3. AnneMarie schreef:

  Volgens mij staan hier ook nog ergens singeltjes van Creedence Clearwater. Lang geleden dat ik ze hoorde. Het geluid herken je eigenlijk direct weer.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ze hadden inderdaad een heel eigen sound en dat maakte het ook weer leuk.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s