Op herhaling… naar de Meierijse Landgoederen

Vandaag ben ik weer wezen wandelen op de Meierijse Landgoederen, want dat blijft bij mij toch echt de mooiste van alle wandelingen die ik tot nu toe gemaakt heb.

Vrienden van mij… Jan en en Ans hadden mij gevraagd of ik deze wandeling met hun wilde doen. Ans is nog een pril Komoot gebruikster, en had wat hulp nodig om te kijken hoe de App werkte.

De Meierij, grofweg het gebied direct ten zuiden van ‘s-Hertogenbosch, kent vele prachtige landgoederen. Deze route laat er vijf van hun mooiste kant zien. Sparrenrijk en Den Eikenhorst aan de westkant van de A2 worden via een uitzichtrijk open traject langs de Essche Stroom verbonden met Halse Barrier, Zegenwerp en Venrode aan de oostkant. Enkele van de parken waar u door wandelt, zijn aangelegd in de typische stijl van de Engelse landschapstuinen, andere zijn ontstaan vanuit heel natuurlijke of economische gronden.

Met de warmte van vandaag een ideale route waar je heerlijk kunt wandelen en je beschut bent tegen de zon. Hier heb je veel schaduwrijke plekken van de monumentale bomen op de landgoederen. Vooral Landgoed Zegenwerp lag en stond er schitterend bij.

Maar over een lengte van 3 km kom je in een open gebied, het gebied langs de Essche Stroom waar de koperen ploert vrij spel heeft. Maar toch goed te doen, en ook hier is het weer de moeite waard om te wandelen.

In alle jaargetijde is deze route een toppertje, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar het voorjaar als de miljoenen rododendrons in bloei staan. Of in de herfst als op de vele brede lanen, de bodem vol ligt met prachtig gekleurd blad. Het verveelt nooit.

Heel afwisselend en in alle seizoenen mooi. Een mooie landgoederen route ingeklemd tussen een drukke snelweg en een spoorlijn. Maar zeker niet storend. Met veel natuurschoon zowel in het bos als op het platteland. Ik blijf hem aanraden… deze Meierijse Landgoederen!!

Deze route kun je bestellen bij ‘De Mooiste Wandelroutes.nl‘ of als je Komoot gebruikt kan je de route vinden onder mijn accountnaam Rikit. De link is hier naar toe is Komoot – Meierijse Landgoederen

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  weer genoten van je foto’s.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel 😀ik hoop dat ik hem in de herfst met Jou kan wandelen. De holle Boom heb ik overigens niet meer kunnen vinden😥 Misschien is ie geruimd.

   Geliked door 1 persoon

 2. Neeltje schreef:

  Ik ga er van uit dat het het najaar lukt.

  Like

 3. Neeltje schreef:

  Fijn dat het wandelen weer gaat!

  Like

  1. Rikit schreef:

   Ja daar ben ik ook blij om. Wel op tijd mijn pauzes nemen en niet te hard van stapel lopen, dan komt het dik in orde!!

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Fijn!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s