Zwijmelen op Zaterdag…(56) Organ Explosion

Tot 30 augustus ben ik afwezig op mijn Blog maar heb het een en ander klaar staan. Veel lees en luisterplezier!

Wie kent er niet het ‘Hammond Orgel’. Een prachtig orgel uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. Ik ben er groot fan van, en als ik dan weer iets tegenkom op You Tube ben ik verkocht. Zo ook met deze drie rasechte muzikanten uit Munchen

Er is niets nieuws in de wereld, alles is er al geweest. Het goede nieuws: alles kan weer in elkaar worden gezet en opnieuw worden gegroefd. En daar zijn we dan bij Organ Explosion.In de wetenschap dat het wiel niet opnieuw kan worden uitgevonden, stormde het explosieve trio de retrohoek in.

Vol passie stoften oma’s en opa’s analoge klankkasten en instrumenten af, soldeerden ze en raakten de toetsen aan, vooral die van het legendarische Hammondorgel B3, een Wurlitzer elektrische piano en een mythische Moog. Uit deze magische dozen haalt toetsenist Hansi Enzensperger alle grove geluiden en heldere, geile grooves die erin zitten – en een beetje meer.

Double en triple dezelfde bassman Ludwig Klöckner met energieke funk en fusion invloeden en drummende wervelwind Manfred Mildenberger. Met krachtige boordruk en veerbelaste energie stijgt de “explosie” op van de sissende uitbarsting van vuur tot de gloeiende hete gloed.

Met ongebreidelde speelvreugde brengen ze een sappige mengelmoes van funk, blues, jazzy harmonieën, sambapop en nobele retroklanken met ontketende orgeluitbarstingen. Manfred Mildenberger (drums), Ludwig Klöckner (bas) en Hansi Enzensperger (toetsen) .

Voor meer Zwijmels op zaterdag, of als je ook zin hebt om mee te doen ga je naar Natasja van  ’t Pumpke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s