Een Ommetje in de buurt…

De laatste tijd trek ik er regelmatig op uit om in een andere omgeving te wandelen. Soms met de trein en wat vaker met de auto, maar nu met alsmaar stijgende benzine prijzen wordt ook dat wat minder interessant. En waarom moet ik eigenlijk op een andere plek gaan wandelen, hier is het toch ook mooi. Het enige wat mij weerhoud, is omdat je het op je duimpje kent, en je alles al zo vaak gezien hebt.

Deze week maar weinig tijd voor een wandeling, elke dag was er wel iets waarom er geen tijd was om even op pad te gaan. Maar vandaag op vrijdag toch even tijd voor een wandeling in de achtertuin van Oss, hemelsbreed was ik maar twee kilometer van huis. Op het moment dat ik op sta wordt er nog een droge voormiddag beloofd, maar als ik de voordeur om 11:00 uur van het slot haal valt het met bakken uit de lucht.

Ik ga er maar van uit dat het een buitje is, dus regenjack aan en ik ben op weg… Hmmm een regenbroek was misschien beter geweest, want mijn spijkerbroek wordt al aardig nat. Gelukkig wordt het na 10 minuten al wat droger en even daarna is het helemaal droog. Ik loop richting de Osse Os en loop daar het Vierwindenbos in.

Hier zijn twee Ommetjes die je kunt volgen, en de eerste die ik tegenkom is het Docfa Ommetje. Omdat ik niet een echt plan heb om hier of daar te wandelen, besluit ik deze maar te gaan volgen. Ik stap lekker stevig door, en wil mij in dit wandeluurtje eens flink moe maken. En zo stap ik met mijn zevenmijlslaarzen door het bos,

Als ik bij Hotel de Naaldhof kom, steek ik de Docfalaan over en stap ik over naar het Vierwinden Ommetje. Hoe vaak ik hier ook kom, het is maar zelden dat ik hier iemand tegen kom. Ook vandaag is het heerlijk rustig, en als ik bij de Perevijver kom ga ik toch even van het gas af. Hier staat een bankje waar ik even lekker ga zitten. Vaak ga ik dan even wat zitten schrijven. .

Nu schrijf ik meteen op mijn Blog, maar voor jaren terug had ik altijd een schrift bij mij waar ik mijn gedachtes en hersenspinsels in op schreef. Ik maak even een aanzetje voor dit Blog, en dan ga ik weer verder. Ik kom op een splitsing waar ik alle kanten op kan met mijn Ommetjes, maar ik heb er haast mijn uurtje op zitten en ga richting huis.

Ik ben net op tijd om voor het eten te zorgen. Volgens de statistieken van Komoot ben ik 1:08 uur onderweg geweest en heb 6,63 km gewandeld. Dus even stevig gewandeld maar van moeheid is geen sprake. Voor zondag ga ik toch maar weer een wandeling in een andere buurt zoeken. De plannen zijn om op zondag te wandelen, maar ik heb morgen een bruiloft en het hangt er vanaf hoe gezellig het daar gaat worden.

En anders wacht ik tot donderdag, want dan ga ik met een oud muziek collega van mij wandelen in Huis ter Heide, een mooi natuurgebied onder de rook van Tilburg.

Voor zo ver ‘Mijn Ommetje in de Buurt’… Fijn weekend allemaal.

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  In ieder geval veel plezier op de bruiloft. Leuke wandeling. Ik zit ook te dubben om het even wat meer in de buurt te houden ivm die benzineprijs … aan de andere kant moet wandelen me wel plezier brengen en dat vind ik tegenwoordig meer in een vreemde omgeving.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Ik denk dat ik zondag de trein neem naar Ravenstein en daar een wandeling ga doen, of vandaar naar huis wandel. Maar ook daar ben ik vaker geweest. Daarom ben ik blij dat wij donderdag onder de rook van Tilburg gaan wandelen.

   Like

   1. Neeltje schreef:

    Ik denk dat ik (als de kaak dinsdag bij controle meevalt) volgende week deze NS tocht ga lopen. Ook met OV!
    https://www.ns.nl/dagje-uit/wandelen/vughtse-lunetten.html

    Like

   2. Rikit schreef:

    Lijkt mij een mooie tocht, sommige gedeeltes hier van ben ik wel eens geweest. Ik denk dat ik deze ook een keer ga doen. Is toch ook dichtbij en mooi met de trein te doen😁

    Geliked door 1 persoon

   3. Neeltje schreef:

    Ik wil nu ook weer meer gaan treinen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s