Trouwerij…

Ja ik weet… Ik had beloofd dat ik zou gaan wandelen vanmorgen. Maar ik heb er duidelijk bij gezegd, dat ik naar een trouwerij moest op zaterdag.

En wat voor een trouwerij … Het was een een ouderwets gezellig feest. Onze buurvrouw trad met de buurman in het huwelijk, waarbij de inzegening en het gehele feest gewoon thuis in de tuin gebeurde.

Toen wij een maand of twee geleden hoorden dat zij het feest thuis wilde houden, had ik daar mijn bedenkingen over… Een feestje in de tuin en dat in oktober… Brrr, dan is het toch veel te koud.

Maar de afgelopen twee weken had de buurman vakantie opgenomen, en die tijd besteed om van zijn tuin, een overdekte feestlocatie te maken. En wij zaten in die twee weken op de eerste rang om alles te aanschouwen.

Jullie moeten weten dat ik in een drive-in woning woon. Dat zijn drie etages… Beneden de tuin en boven wonen, met aan de achterkant een groot balkon. En van daaraf kon ik de buren gadeslaan, en natuurlijk met raad terzijde staan want ik ben de beroerdste niet om aanwijzingen te geven.

Er moest enorm veel werk worden verzet, maar dat is ze gelukt met op vrijdag de laatste puntjes op de i. Maar mijn bedenkingen had ik nog steeds, en zeker met de weervoorspellingen in het vizier. Harde wind, regen en koud. De hele week vroeg ik mij al af… “Wat doe ik aan op zo’n koude avond?”

Het werd een gebreide jurk, wat achteraf nergens voor nodig bleek want het was er helemaal niet koud. Hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen zonder ook maar enige verwarming in de tent, moet ik ze nog maar eens vragen.

Wat wij ons ook al de hele week afvroegen… “Wat voor trouwkleding zullen ze aan hebben?” Maar dit hadden wij nooit kunnen raden, al had ik het bij de bruid wel goed. Want die was in Maagdelijk Wit, terwijl ik toch zeker weet dat zij dat niet is.

Maar de bruidegom, hun drie zonen en getuigen waren gekleed in een Schotse Kilt. Deze keuze was niet zo raar hoorden wij later, want er waren plannen om in 2021 te trouwen in Schotland. Maar door Corona is hier niets van terecht gekomen.

Om 19:00 uur begaven wij ons naar de feestlocatie waar wij om 19:01 uur arriveerden. Hoewel het flink regende kwamen wij toch droog aan in de feesttempel van de buren. Een tuin waarin zich normaal twee terrassen en een vijver bevinden, was nu een grote feestzaal met een heuse dansvloer geworden. Wat een werk moet dit inrichten geweest zijn, want vanaf mijn huis zag ik de laatste week alleen dit blauwe zeil.

Uit privacy overwegingen plaats ik van de feestzaal geen foto’s.

In totaal waren er meer dan 60 gasten en het was beregezellig. Mijn lief en ik hadden een zit plekje gevonden in de buurt van de tap, en van hieruit konden wij alles overzien. De witte wijn smaakte mij voortreffelijk, en de zonen kwamen daarnaast ook nog eens rond met een of ander groen goedje.

En daarmee moesten wij dan toosten op het bruidspaar. Natuurlijk kon ik niet achterblijven en liet mij een glaasje vol schenken… Brrr gadverdamme, dat iemand dat lekker kan vinden snap ik echt niet… dus toosten en in een keer achterover. Terwijl ik dit schrijf trek ik nog een vies gezicht, kun je nagaan… Voor de rest van de avond heb ik mij netjes gedragen, en ging ik samen met mijn Lief om 01:30 uur naar huis.

Dus Jullie begrijpen wel, dat ik mij er vanochtend niet toe kon zetten om te gaan wandelen. Het weer was er ook niet naar, dus verzet ik mijn wandeling naar komende donderdag. Gelukkig zien de weersvoorspellingen voor de komende dagen er een stuk beter uit.

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Geweldig … lig hier in een deuk van het lachen zoals je het beschrijft. Maar het belangrijkste … jullie hebben genoten en aankomende donderdag geniet je dan maar weer van je wandeling. Trouwens .. met dit weer was wandelen toch geen pretje geweest.
  Proost!!!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je!!Dan heb je het goed gelezen, en daar geniet ik weer van.😘

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s