Alles Plat…

on

Jullie hebben er afgelopen week ongetwijfeld over gelezen en gehoord, dat VDL het bedrijf waar ik een paar uurtjes per week nog te vinden ben, getroffen is door een cyberaanval.

Ons bedrijf in Oss, VDL Mastsolutions behoort tot de VDL Groep die uit 105 bedrijven bestaat, en die allemaal hinder hebben ondervonden van de computerkraak.  

Tot aan vandaag maandag, was ik sinds de cyberaanval vorige week donderdag, niet meer op het bedrijf geweest. Dus was ik heel benieuwd in hoeverre de productie in Oss stil lag. Dat viel op zich nog wel mee, zolang er maar geen werkzaamheden hoeven uitgevoerd te worden waarbij een internetverbinding nodig is. Er mogen zelfs geen computers aangezet worden, en er wordt gevraagd om alleen nog maar via mobiele telefoon te communiceren.

Dus in de fabriek was er nog wel wat bedrijvigheid, maar op kantoor is het een heel ander verhaal. Daar zag ik kantoor personeel met de ziel onder de arm, en secretaresses die nu ineens interieurverzorgsters waren geworden. Het is een rare gewaarwording, om nu mensen op een werkplek bezig te zien waar je ze nooit zou verwachten.

Het bewijst maar weer hoe afhankelijk de computer en internet in ons leven is geworden. Is er een leven zonder computers nog denkbaar?

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Soms denk ik dat het wel eens goed is dat we beseffen hoe afhankelijk we ons hebben gemaakt van internet. Misschien leren we er van.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Denk je? 🤔

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Gewoon eens weg achter het scherm en om je heen kijken. Net als jij tijdens je wandelingen. Oké, moet je wel weer een kaart meenemen ipv Komoot. Of dexweg vragen.

    Like

   2. Rikit schreef:

    En weer gewoon op papier gaan Bloggen ipv op je telefoon onderweg. Alleen heb je dan dubbel werk. Ik heb gelezen dat er in Nederland nog 900.000 mensen zijn die geen internet hebben, zelfs geen pc en/of smartphone. Ik heb wel eens momenten dat ik stikjaloers op ze ben🤔😏

    Like

   3. Neeltje schreef:

    Internetloze dagen inplannen.

    Like

  1. Rikit schreef:

   Kun je wel zeggen🙄 Wat zijn wij dan toch afhankelijk geworden van internet. Dat wisten wij natuurlijk al maar nu maken wij het zelf mee.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s