Zondagochtend wandeling…

Na het Marskramerpad heb ik het even rustig aan gedaan met mijn wandelingen. Enerzijds was het ook nodig om even mijn pijnlijke knie te ontzien, en anderzijds stroomde mijn agenda al weer aardig vol en was er weinig ruimte om op pad te gaan.

Maar nu begint het weer te komen, en staan er komende weken nog enkele leuke wandelingen op het programma. Afgelopen vrijdag was er volkomen onverwacht de wandeling met Neeltje, een NS Wandeling… van Vught naar ‘s-Hertogenbosch. En vandaag op zondagmorgen een Ommetje in de buurt… Van mijn wandelkleding trek ik alleen mijn wandelschoenen aan. Eigenlijk heel onverstandig want mijn wandelkleding bestaat uit verschillende laagjes merino wol die ik uit kan doen.

En nu heb ik een spijkerbroek met schipperstrui aan, en daarover nog een lange damesjas. Jullie begrijpen het waarschijnlijk al, ik zweet mij kapot tijdens het wandelen.

Een echt plan heb ik niet, maar ik moet een verjaardagskaartje op de post gooien, en vandaar ontvouwt zich de wandeling. Ik blijf in Oss Zuid waar het Vierwindenbos en de Landerij Van Tosse zijn gelegen. Dus ga ik op weg… wandel langs de Hazenakker vijver en steek de ‘Sint Wilpertslaan’ over. Sinds twee jaar ligt hier een prachtig wandelpad waar ik graag wandel. Het is nog niet eens zo’n heel lang pad, maar het is een verbindingspad naar De Stelt een gebied tussen de stadsbebouwing van Oss en de A59.

Deze strook met een breedte van bijna een kilometer, vormt een afwisselend terrein van kleine landbouwpercelen en natuurterreintjes. En op De Stelt liggen de Landerijen van Van Tosse en daar is ook het Ommetje Landerij Van Tosse…. Over een gedeelte hiervan gaat deze ochtend mijn wandeling.

Ik wandel een beetje kris kras over de paden want ik wil bij het Herinneringsbos uit komen. Daar staan bankjes waar ik vaak even een pauze neem en waar ik geniet van de stilte. Gewoon even zitten meer niet, niet omdat ik moe ben maar omdat ik hier graag ben. Vanochtend ben ik de enige hier dus plek genoeg om even te gaan zitten… helemaal oververhit ga ik zitten op dat koude bankje.

Nu merk ik dus echt dat ik mijn rugzak mee had moeten nemen, want hier zit mijn isolatiekussentje in, en die is echt onmisbaar als je niet te snel wilt afkoelen op zo’n koude bank.

Ik blijf dan ook niet lang zitten en ga gauw weer verder… Links en rechts wordt ik gepasseerd door mountainbikers die een ATB route volgen door het bos. Het levert mooie plaatjes op maar het is wel opletten geblazen. Dit overkomt mij nu al voor de tweede keer op zondagochtend, misschien moet ik voortaan toch maar een andere dag kiezen om hier te gaan wandelen.

Er wordt dit weekend in Oss ook een Grand Prix Zijspancross gehouden, en kom hier zowat langs. Even zit ik in de stroom van bezoekers die naar het circuit gaan, maar daar heb ik geen tijd voor. Als zij rechtsaf slaan ga ik rechtdoor, en loop via de trimbaan naar de enige zandverstuiving in dit gebied. Het geronk van de crossbaan wordt heviger, en ik kan van de sportcommentator letterlijk horen wat hij zegt. Ik ben echt heel dichtbij en kan er zelfs een glimp van zien… en blijf even staan zwartkijken.

Als ik het bos uit wandel bedenk ik mij, dat ik in de buurt ben van een kunstwerk wat ik zo’n twintig jaar geleden heb gemaakt. Dus gaat mijn wandeling ook hier nog even voorbij…

Het kunstwerk was onderdeel van een kunstproject in Oss waar een tiental Osse kunstenaars aan mee deden. Mijn werkgever was de hoofdsponsor en ik mocht het maken. Nadat het kunstproject na jaren in een park te hebben gestaan, werd opgeheven, kwam het kunstwerk Silhouet van een vrouw in de tuin te staan van de kunstenaar die het ontwerp maakte.

De tuin is gekortwiekt zie ik en het silhouet staat in alle glorie te schitteren, dus maak ik er maar gauw weer een foto van. Daarna sla ik de hoek om en zie ik een uit de kluiten gewassen witte auto staan die voor een vrijgezellen feestje gebruikt gaat worden.

Nog een paar honderd meter en ik ben weer thuis. Ik heb heerlijk gewandeld en heb ook weer veel gezien, en ik kan er weer 11 kilometers bij optellen.

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Mooie wandeling, aansprekende foto’s ⁹… en jouw kunstwerk is natuurlijk top om te zien.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Van het hele kunstproject vond ik deze het mooiste, en hij staat niet ver bij mij vandaan😁

   Like

   1. Neeltje schreef:

    Leuk hè.

    Like

   2. Neeltje schreef:

    Mooi zeg, je kunstwerk! Zonder dat ik de uitleg las zag ik er inderdaad het silhouet van een vrouw in. Prachtig!

    Like

   3. Rikit schreef:

    Ik ben er ook heel erg trots op hoe het geworden is. Op papier of als maquette kan het heel mooi zijn, maar het is de kunst om het ook goed over te brengen in 6 mm plaatstaal..

    Geliked door 1 persoon

   4. Neeltje schreef:

    Daar mag je zeker trots op zijn.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s