Zwijmelen op Zaterdag… (64) Peter Frampton

Een van de nummers die ik draaide in de jukebox van onze stamkroeg half jaren zeventig, was ‘Show me the Way‘ van Peter Frampton. Het nummer bracht hij uit in 1975 en het begon met dat merkwaardige geluid dat hij met de zogenaamde Talk Box kon voortbrengen. Deze rockballad is een van de eerste nummers waarop Peter Frampton een Talk Box gebruikte.

Echt een muziekfreak die het allemaal bij hield wat muzikanten en bands daarna deden, ben ik nooit geweest. Niet zoals een vriend van mij die diskjockey is geweest, en je feilloos verteld welke artiest je hoort, welk nummer het is, en uit welk jaartal. Knap vind ik dat telkens weer, zo ook van ‘Skar’ die ook mee doet aan Zwijmelen op Zaterdag.

De Zwijmel die ik op zaterdag laat horen, is vaak een lied wat bij mij, in vroegere tijden een gevoelige snaar raakte. Het brengt mij terug naar mijn jeugd of het roept herinneringen op uit mijn verdere leven.

Van daaruit ga ik verder zoeken op Youtube naar andere nummers, die de zanger of band nog gemaakt hebben. Soms blijft het bij die ene hit die mij toen raakte, maar soms treden zij nog steeds op, en maken nog steeds prachtige muziek. Als ik dan hun biografie lees is dat ook vaak weer heel interessant, zo ook bij Peter Frampton die dit jaar de 71 jaar aangetikt heeft en nog veel meer gedaan heeft op muzikaal gebied, en nog steeds op treed.

Frampton is de legende die met zijn songs en zijn geweldige gitaarspel nog steeds zoveel indruk maakt als in zijn gloriedagen. Hoe ongelooflijk om dat te zeggen na 43 jaar…..pfffff. Dan spreken we echt over muzikale grootsheid.

En als ik bovenstaand nummer dan beluister krijg ik kippenvel, van de mooie muziek die er nog steeds gemaakt wordt.

Voor meer Zwijmels op zaterdag, of als je ook zin hebt om mee te doen ga je naar Natasja van  ’t Pumpke

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Seasides schreef:

  Oh wat roept Show me the way mooie herinneringen bij mij op
  Ik reed met mijn kever vanaf Noord Duitsland waar ik toen studeerde naar Katwijk voor mijn vriend (Nu al bijna 45 jaar mijn man) en liet in de auto een cassettebandje continue met dit lied en andere songs afspelen
  Oh wat heb ik hardop meegezongen
  Zo fijn
  Dank je voor deze memory op een herfstige zaterdag

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Graag gedaan😊 Ik ben blij dat ik bijdraag aan een mooie zaterdag!! Ik vind het leuk om muziek te draaien uit vervlogen tijden die herinneringen bij ons oproept.

   Like

 2. skar schreef:

  Heerlijk nummer van Peter Frampton, en dan te bedenken dat deze gitaar vituoos het bijna niet gered had in de muziekwereld, gelukkig nam David Bowie hem mee op een wereldtournee, en ja toen konden de bezoekers zich afvragen wat is de hoofd act, maar gelukkig stond nu de weg naar de top voor hem open, inderdaad nog steeds actief, de livetour van aantal jaartjes terug is werkelijk fantastisch, maakt hij nummers nog mooier dan ze op Peter Frampton Comes Alive uit 1975 al zijn.
  Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

 3. Neeltje schreef:

  Ja, geweldig hoe artiesten uit onze jeugd zich nog steeds laten horen. En hoe!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het brengt ons terug naar…. Heerlijk toch🥰

   Geliked door 1 persoon

 4. Natasja Vd Ing schreef:

  Wat leuk om te lezen en wat leuk om te zien hoe dit geluid gemaakt wordt.
  Ik had niet kunnen denken wie dit nummer zong, als het me gevraagd zou worden. Het tweede nummer is ook een prachtige uitvoering.
  Mooie zwijmel!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel. Ja zo’n talk box klinkt wel heel apart. De tweede samen met Eric Clapton, dan weet je dat het goed zit.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s