Bladkorf…

De herfst is in volle gang en bladeren vallen van de bomen. Daarom staan er weer bladkorven in onze gemeente. De bladkorven zijn bedoeld voor de bladeren van gemeentelijke bomen die in onze tuin vallen. Nu hebben wij geen voortuin maar wel een grasveldje voor de deur. Om de hoek in een andere straat staat er natuurlijk wel een, maar die is niet voor ons bedoeld.

De meesten bewoners van ons huizenblok ruimen het wel op, maar dan is de groene afvalcontainer duidelijk te klein. En dan is de enige mogelijkheid om al het blad maar op een hoop te gooien op het veldje voor onze huizen. Waar het natuurlijk ook weer weg waait, en zo blijf je bezig met opruimen.

Daarom maar eens contact opgenomen met het Inwonersloket van onze gemeente, om een aanvraag te doen voor het plaatsen van een bladkorf bij ons op het veldje. En dan wordt ik, en dat verwacht je toch niet… binnen een week teruggebeld door een gemeenteambtenaar. En die verteld mij dat de gemeente ze niet meer plaatst, althans niet door hun zelf.

Dat moet ik dan zelf doen als ik akkoord ga met een contract, waarin ik een bladkorf in eigen beheer neem. De gemeente komt ze eenmalig brengen, en ik plaats de korf bij het begin van het vallen van de herfstbladeren. 1x in de week wordt de korf door de gemeente dan leeg gemaakt. En als het seizoen dan voorbij is ruim ik de korf weer op, en sla hem ergens bij mij thuis op.

Maar daar zit het hem nou in, want waar moet ik zo’n groot ding nou laten. Eigenlijk heb ik er geen plek voor, en de buren zien mij al aankomen… Dus offer ik mij maar op en draai een paar schroefhaken in mijn nieuwe schutting en hang hem daar maar aan op. Ik ga hem maar meteen even bestellen…. hopelijk krijg ik hem nog voor de winter. 

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. die blaadjes toch 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ze blijven maar vallen die blaadjes👀👀😲

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Ik vind het een vreemd systeem … dat is toch duidelijk iets voor de gemeente. Maar ja … wie ben ik. Wij hadden ze in Ansen ook en alles werd door de gemeente geregeld … maar da’s natuurlijk ook al weer 7 jaar geleden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ze vinden het blijkbaar teveel moeite, en ik ben er helemaal niet blij mee.!!

   Like

   1. Neeltje schreef:

    Ik snap je.

    Like

 3. Neeltje schreef:

  Hier staan ze overal. Wel stoer van je dat je er een laat komen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Hopelijk hoef ik er niet al te lang op te wachten. Het ligt al aardig vol hier!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s