Bezoek aan de Efteling…

Dit weekend op zaterdag en zondag brengt het VDL personeel een bezoek aan de Winter Efteling. In 2017 werd mijn vorige werkgever onderdeel van de VDL Groep, en sindsdien worden wij ook uitgenodigd voor het jaarlijkse bezoek aan de Winter Efteling of aan een groots personeelsfeest.

Een drietal keren ging ik al naar het feest, maar vanwege Corona ging het vorig jaar en ook dit jaar niet door. Van mijn collega’s hoorde ik dat er al drie jaar gekozen kan worden tussen het feest en de Efteling. Omdat een dag wandelen in het attractiepark een beetje te veel is voor mijn Lief, nodig ik mijn zwager Chris uit als mijn introduce.

En zo stonden wij op zaterdagmorgen met heel veel andere VDL’ers met reservering, indentiteitsbewijs en corona App in de rij. Nadat alles gecheckt was kreeg ieder een pasje met een bedrag van €40,00 er op, vrij te besteden in het park. Goed geregeld door VDL!!

Mijn vorige bezoek aan de ‘Winterefteling’ was in 2017 of 2018 met mijn vorige dweilkapel. Mooie herinneringen heb ik daar niet aan, dus ben ik blij dat ik nu vrij en blij dit park kan bezoeken. Nu was ik niet van plan om ergens in te gaan, want vaak zijn er van die lange wachtrijen, en nu met Corona op ons pad, had ik zeker geen zin in een drukke mensenmenigte rij.

Dus liepen wij maar wat rond zonder een echt plan, bleven hier en daar stil staan bij een attractie zoals hierboven bij de ‘Baron’. Wat een mooie Attractie… is dat toch. Dit is echt kicken lijkt mij… en als ik jonger was ging ik er beslist nog wel in. Nu ben ik bang dat ik onderweg door al dat heen en weer geschud al mijn vullingen, en nog meer kwijt raak. Dus blijf ik met beide benen op de grond en maak wat foto’s.

Een bezoek aan het sprookjesbos is een must vind ik, dat blijft boeien voor jong en oud. Het is er rustig wandelen want de wat oudere jeugd zal je hier niet zo gauw treffen. Af en toe kom je levende sprookjes figuren tegen die echt goed in hun rol zitten, ik geniet er van…

Chris en ik maken met dankbaarheid gebruik van ons VDL pasje, en genieten van een heerlijk broodje Unox worst of in een restaurant van een heerlijke viscurry.. Vandaag letten we maar een keer niet op de calorieën. Een kop chocola met een dikke mop slagroom erin is mijn favoriet in de winter, dus sluit ik netjes aan in de rij van chocoladedrinkers.

En dan wandelen wij door een mooi wintertafereel, het lijkt al net kerst met de vele stalletjes. Het is hier heerlijk zitten tussen al deze dennenbomen waar het zo te zien al flink gesneeuwd heeft. Er zijn leuke zitjes rondom een kampvuur, waar je je heerlijk kunt warmen. Maar met een temperatuur van een 12 graden is dat niet echt nodig, maar in deze wintersfeer moet ik toch wel genieten van een glas dampende Glühwein. Dat hoort er nu eenmaal bij in de winter…

Ondertussen brengen wij regelmatig een bezoek aan de vele souvenirwinkels op het park. Voor het bedrag wat er over is aan het eind van ons bezoek, willen Chris en ik nog iets leuks kopen voor het thuisfront. Bij mij staat er nog €17,50 op mijn pasje en koop daarvoor een plaid en een reep chocola, en dan zit ons bezoek aan de Winter Efteling er op.

Ik heb er van genoten maar om dit nu elk jaar te doen. Nee dat hoeft niet voor mij, dus hoop ik dat volgend jaar er weer een feest is waar ik naar toe kan. Voor de feestneuzen onder ons een feest, en voor gezinnen met jonge kinderen of opa en oma met kleinkinderen naar de Efteling. Ieder zijn ding!!

Er waren vandaag een paar duizend collega’s op pad, maar ik heb er welgeteld maar twee gezien die ik ken van het VDL bedrijf waar ik werk. Maar werk en privé moet je gescheiden houden vind ik, dus morgen zie ik ze beslist wel weer op het werk.

.

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Leuk verslag van een gezellige dag!

  Like

  1. Rikit schreef:

   Dank je 😊 Mits het goed weer is, kun je je daar goed vermaken.

   Geliked door 1 persoon

 2. Neeltje schreef:

  Leuk hoor! De Efteling, er liggen heel wat voetstappen van mij en ons gezin!

  Like

  1. Rikit schreef:

   Dat zal best als je kinderen hebt. Ik ben er meerdere keren geweest als ik voor de Muziekvereniging een optreden had georganiseerd in de Efteling. Gratis toegang en de busreis er naar toe werd betaald. Voorwaarde dat je natuurlijk de bezoekers vermaakte met een paar optredens.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s