Vroeg uit de veren…

on

Vanmorgen was ik weer vroeg uit de veren na een weekje lamballen. Na de mislukte vakantie kon ik het niet opbrengen om s morgens bijtijds op te staan. Ik bleef liggen en er kwam ook maar weinig uit mijn handen… Maar dat is nu voorbij want vanmorgen liep om half acht mijn wekker af. Gisterenavond kwam ik tot de conclusie dat een weekje lamballen mij geen plezier verschafte.

En zo zei ik tegen mijn Lief, “morgenvroeg ga ik om half negen naar de sportschool.” Die hoorde het in Keulen donderde, maar ik zei dat ik dit toch echt van plan was. Ik was er al iets voor half negen en er werd al flink gesport, dus de volgende keer ga ik nog wat eerder op zondagmorgen.

Het was drukker dan ik verwacht had, maar in deze grote ruimte viel dat haast niet op. Met mijn eerste fitness les kreeg ik van mijn fitnesstrainer een schema met oefeningen. Dat schema houd ik enigszins aan, waarbij ik begin met de loopband. Daarna ga ik eerst nog op de crosstrainer om daarna naar het rondje te gaan ( op de foto rechtsboven ) met diverse toestellen om mijn spieren te trainen.

Ik vind wel dat er teveel oefeningen bij zitten, waarbij ik de spieren van mijn bovenlichaam train. Volgens mij wordt ik zo nog breder van boven en ik ben al zo breed. Dus zoek ik wat meer naar oefeningen voor mijn benen en vooral voor mijn knieën.

Ik kan hier bij Four2Go nog kiezen voor voedingscoaching waarbij ik 12 weken lang wordt begeleid, en waarbij ik op maat gemaakte voedingsschema’s krijg. Maar nee dat heb ik niet nodig… Ik weet zelf wel wat er eventueel mis is met mijn eetgewoontes, maar nu in combinatie met gezond sporten gaat dat helemaal goed komen.

Ik heb mij heerlijk een uur uitgeleefd, om daarna het zweet af te spoelen tijdens een heerlijke douche. En zo ben ik voor tien uur al weer thuis, en heb er een voldaan gevoel aan over gehouden en heb energie voor twee.

Het is een feit Dat heerlijke gevoel tijdens en na een training is dus geen toeval, maar wordt veroorzaakt door de geluks hormonen die worden vrijgegeven tijdens fysieke inspanning. Van trainen word je dus niet alleen fitter, maar ook optimistischer, zelfverzekerder en ronduit gelukkiger!

En daarom ga ik na mijn ontbijt meteen maar weer verder, want nu ik toch gezond bezig ben ga ik maar meteen een Wortelsoepje maken. Een super gezonde wortelsoep met gember en kokosmelk. Makkelijk om te maken en maar een paar ingrediënten, die ik allemaal in huis heb. Op internet zijn heel wat lekkere wortelsoepjes te vinden, maar ik maak het uit de losse pols en is altijd lekker.

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Je bent een topper!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel, ik doe mijn best😍😁

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Goed begin van de dag! Ik ga morgen!

  Like

  1. Rikit schreef:

   Goed plan!!

   Like

 3. Ria van den Heuvel schreef:

  Goed bezig Marianne. Wat extra beweging kan nooit kwaad. Nu de groepsleden ’s avonds niet meer mogen. Ben ik ook te vinden in de fitnessruimte😉

  Like

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Ria, Jij bent anders ook een bezige bij. Wat extra beweging kan zeker geen kwaad zoals je zegt. Maar wandelen staat voorop😍😁!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s