Het jaarlijkse Kerstpost rondje…

Het lijkt hier de laatste dagen een beetje op een post sorteerbedrijf . Mijn Lief heeft de afgelopen maanden heel wat kerstkaarten zitten maken. Knippen plakken en borduren, het is een heel werk maar ze is er goed in en doet het graag. Binnen mijn woonplaats breng ik ze al een paar jaar zelf rond.

Een hele uitdaging is dat niet, dat wordt het pas als ik ze in de gehele Gemeente Oss zou willen bezorgen. Dan wordt het een hele klus want de Gemeente grens loopt aan de noordkant langs de Maas, en heeft bijna een lengte van 50 km. Die loopt van het gehucht ‘Keent’ aan de ene kant naar het buurtschap ‘Het Wild’ aan de andere kant.

Gelukkig heb ik niemand die in Keent of in Het Wild wonen, maar daartussen liggen nog een tiental dorpen. Nee dat ga ik niet doen, ik blijf in mijn eigen Oss. In mijn eerste rondje heb ik 17 adressen (13,9km), en in mijn tweede rondje heb ik er 24 (17,3km).

Voordat ik gebruik maakte van Komoot, legde ik ze op volgorde van weg te brengen adressen. Als ik de stapel kaarten een paar keer doorgenomen had, zat de route in mijn hoofd. Maar nu ik een fanatieke Komoot gebruiker ben geworden, ga ik er eens goed voor zitten met de routeplanner erbij.

In principe blijft alles hetzelfde, want ik leg nog steeds de kaarten op volgorde. Zo zit de route toch in mijn hoofd… Het verschil is, dat de routeplanner de route van A naar B bedenkt en hij er een mooie route van maakt.

Komoot weet dat ik graag over de mooiste paadjes loop, maar dan moeten ze er wel zijn. En dat is bij Kerstpost Rondje 1 zeker het geval, want dan loop ik langs de ‘Hazenakker vijver’, wandel ik een gedeelte over het ‘Land van Tosse’, en wandel ik ook nog eens over en bij de Élzeneind vijver’. Mooier kan het niet… Maar het tweede rondje is duidelijk minder, die wat meer door de woonwijken gaat.

Dus hoop ik maar dat ik op zaterdag de 18e hier en daar binnen wordt gevraagd voor een kop koffie, of een lekkere kop Hot Chocolate. Op die manier wordt het zeker een leuk Kerstpost rondje.

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Ik wens je 2 prachtige, gezellige wandelingen toe.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel😊 Dat wordt allebei de ochtenden vroeg op pad, en zo kom ik voor het eind van het jaar nog enigszins aan mijn kilometers!!

   Geliked door 1 persoon

 2. Neeltje schreef:

  Tja … die kilometers . Ook hier niets. De eerstvolgende zonnige dag dan maar.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Is mijn idee… Je wordt haast depri van dat grauwe weer. Geef mij maar een z☀️🌝🌞nnetje, dan komen die kilometers vanzelf🌝

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Ja … dan begint mijn lijf vanzelf te springen.😂😂

    Geliked door 1 persoon

 3. Seasides schreef:

  Wat een prachtig idee om zo de kerstkaarten te bezorgen. Lijkt mij veel leuker om van een goed gemutste wandelaar een kaart in de bus te krijgen dan van een scheurende gestresste bezorger per auto
  Veel plezier en geniet van de chocomelk

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik doe het al zo sinds 2017 en dat bevalt goed. Sinds vorig jaar in corona tijd, bel ik af en toe aan om het persoonlijk af te geven, en iedereen vind dat leuk.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s