Koude Vingers…

Gisteren schreef ik nog over de wintertijd waarin ik wat minder wandel als normaal, en als ik wandel ook niet zo heel ver. Nou vandaag was het dus echt niet ver… Ik ben even een uurtje wandelen zei ik nog tegen mijn Lief. En als ik zeg… een uurtje, dan bedoel ik toch al gauw een kilometer of vijf zes.

Maar vandaag tijdens de ochtend wandeling haalde ik dat zelfs niet. Net als gisteren had het flink gevroren, en net al gisteren was het helder weer. Ideaal voor een wandeling bij het krieken van de dag. Zeker nu met de rijp op de velden en de vele kerstverlichtingen in het villapark in Oss zuid, is het een wandeling waard.

Als ik van huis weg wandel zie ik al het ochtendgloren aan de horizon. Het is koud en hoewel ik er goed op gekleed ben, krijg ik toch koude handen. Dat is en blijft toch altijd wel een probleem bij mij, terwijl ik daar vroeger met ski vakanties nooit last van had.

Vorig jaar via Facebook handschoenen gekocht die Je van Het zouden zijn, en waarmee alle koude handen problemen die ik had, voorgoed zou oplossen. Niet dus, de grootste miskoop ooit!!

Ik heb nog geen twee kilometer gelopen als ik mijn stokken al haast niet meer kan vasthouden. Ik besluit om mijn gebreide vinger handschoenen uit te doen. Ik hoor Jullie al denken… “Wat doet ze nu?” Dit doe ik omdat aan de mouwen van mijn Icebreaker Merinowollen vest, een lange boord zit die ik terug kan slaan, en dus ook langer kan maken. Hierdoor krijg je als het ware een want van een handschoen.

Ik heb twee van deze Icebraker vesten en ben er Superblij mee, en ook nu was dit een welkome oplossing voor mijn koude handen. Niet dat ik nu ineens warme vingers had, maar beter dan die gebreide handschoenen die ik in mijn tas heb gestopt tezamen met mijn stokken. Voordat ik het ‘Vierwinden Bos’ bereik, besluit ik om rechts af te slaan om er er snel een eind aan te breien.

Na 34 minuten en 3.22 km ben ik weer thuis, om mij heerlijk op te warmen met een beker dampende koffie waar ik mijn vingers aan kan warmen. Het eerste wat ik nu doe is een Outdoor zaak zoeken waar ze handschoenen hebben die minstens -10 aan kunnen. Die kosten wel wat maar dat heb ik er graag voor over.

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Wel, toch even die frisse neus gehaald!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   En dat was ook weer heerlijk. Door rugklachten teveel binnen gebleven.

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    In beweging blijven!

    Like

   2. Neeltje schreef:

    En hopelijk verdwijnen je rugklachten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s