Nieuwe Plannen…

De laatste tijd schrijf ik wat minder over wandelen, wat niet wil zeggen dat er niet gewandeld wordt. Al staat het wandelen in de wintertijd altijd op een wat lager pitje dan normaal, en zijn het vaak wat kortere wandelingen van 6 a 8 kilometer. Behalve op een dag waarop de zon volop schijnt, dan krijg ik extra energie en vind ik een langere wandeling ineens geen probleem meer.

Voor mij is de wintertijd een mooie tijd om plannen te maken voor het nieuwe jaar. En dan met name een LAW… een Lange Afstand Wandeling, zoals ik dit jaar het Marskramerpad… (1) heb gelopen. Voor 2022 weet ik al dat ik het Krijtlandpad met vriendin Natalie ga lopen. Dit zal waarschijnlijk in april/mei zijn. Hier trekken wij zes dagen voor uit.

Maar Spanje blijft trekken…. want eenmaal besmet met het Caminovirus kom je daar niet meer vanaf. Het virus dwingt mij weer richting Spanje of Portugal. Concrete plannen daarvoor had ik tot vandaag nog niet.

Wel had ik plannen om nog eens terug te keren naar de Camino Francés, omdat ik in 2019 niet volop heb kunnen genieten tijdens Rianne’s Camino Francés. Tijdens mijn wandeling van 42 dagen ben ik meerdere dagen goed ziek geweest. Toen was het meer zien te overleven, dan dat ik ervan kon genieten. Vandaar dat ik nog graag terug wil keren om een gedeelte van deze route te lopen.

Maar dit plan gaat nog even in de ijskast.

Ergens onderweg op de Francés

Want er ontvouwde zich een nieuw plan …

Want toen ik ik in 2019 naar Santiago de Compostella liep, was dat mijn einddoel. Velen gaan daarna nog verder want die willen nog naar het einde van de wereld wandelen, en dat is in Finisterre (Galicië). De naam Finisterre is afgeleid van het Latijnse Finis Terrae, het einde van de wereld, oftewel daar waar de wereld ophoudt.

Volgens de overlevering kreeg de kaap deze naam toebedeeld door de Romeinen die dachten dat de westelijke wereld tot aan het einde van dit schiereiland reikte en niet verder.

Kilometerpaal 0,00 KM

Dus is mijn nieuwe plan dat ik eerst mijn pad naar Finisterre en Muxia af ga maken. Maar hoe ga ik dat aanpakken… Ik heb wel wat ideetjes die ik zeker ga voorleggen aan Luisa & Joyce, dat zijn de dames van Camino Comfort.

Zij hebben mij in 2019 enorm goed geholpen bij de voorbereiding van mijn Camino de Francés, en ook nu kan ik mij geen beter adres voorstellen, om mijn plannen voor Galicië te verwezenlijken. Luisa & Joyce liepen van 25 oktober tot 4 november 2021  Camino de Finisterra en Muxia. Lees Hier het prachtige verslag van hun wandeling in Galicië.

Mijn idee is om een drietal weken vakantie te houden in Galicië. Mijn Lief gaat mee, en daarom wil ik daar een huisje huren liefst met een zwembad er bij, zodat mijn Lief kan zwemmen als ik aan de wandel ben. Wij hebben immers vakantie.

Een huis wat een beetje centraal ligt, zodat ik van daaruit mijn wandelingen kan maken.

Ik heb al wat gevonden, en met mijn Komoot Routeplanner heb ik er een zeven daagse rondwandeling van gemaakt. Ik start dus niet in Santiago de Compostella… Het is allemaal nog een ruwe planning, maar ik moet toch ergens mee beginnen.

Ik denk er aan om zo rond eind augustus / september te gaan. Plannen is één maar in deze Wereldwijde Pandemie is niets zeker, maar zonder plannen kom ik nergens.9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ria van den Heuvel schreef:

  Rianne, je komt nergens zonder plannen! Heerlijk is het als ik dit lees en zie waar je allemaal al bent geweest. Ik hoop en wens voor je dat je Camino avontuur dut jaar vaste grond gaat vinden. Voor nu alvast veel succes en plezier met het plannen !!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   De plannen zijn er Ria, en de eerste stap om informatie op te vragen is ook al gezet. En daar is al weer op gereageerd, dus nu ben ik weer aan zet. 😁😍

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Wat een fantastische plannen. En zoals je zelf schrijft ‘elke reis begint met een eerste stap’.
  Heerlijk voor ons om jouw reizen weer lezend te kunnen volgen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Het is zo fijn om bezig te zijn met plannen, en alles uit te zoeken. Maar daar weet Jij alles van.😀

   Like

 3. Neeltje schreef:

  Gewoon lekker plannen maken. Eens komt het goed.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat denk ik ook. De aanhouder wint is het spreekwoord. De eerste stappen zijn gezet!!

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Zo is het!

    Geliked door 1 persoon

 4. Bianca schreef:

  Wat een leuk blog, met heerlijke (wandel)verhalen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Bianca. Ik zal uiteraard reclame gaan maken in mijn volgende Blogs over Galicië.😀

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s