Hardloopsessie…

Om een beetje regelmaat in mijn wandelingen te krijgen, had ik voor deze zondagochtend een korte wandeling in gedachte. Maar toen ik vanochtend opstond kreeg ik een herinnering op mijn smartphone binnen. Een herinnering dat ik mijn wandelschoenen een grote beurt moest geven.

En dat was geen overbodige luxe, toen ik ze eens goed bekeek. Ze hebben de laatste tijd behoorlijk wat mee gemaakt, en zien er niet uit. Dus na mijn ontbijt ga ik meteen aan de gang… Veters eruit, af borstelen en met lauwwarm water de vast gekoekte modder verwijderen. Nu staan ze te drogen en kan ik morgen verder gaan met deel twee. En dat is het incrèmen van mijn schoenen.

Dus van wandelen komt er niets, maar er staat hierboven niet voor niets “Hardloopsessie.” Althans als ik mijn Komoot App moet geloven als ik mijn route heb opgenomen.

Want naast de herinnering voor schoenen onderhoud, was er ook nog een herinnering voor het maandelijkse opladen van de Quingo. De scootmobiel van mijn schoonvader die in maart 2018 overleed, staat sindsdien bij ons in de garage. Ik laat hem af en toe uit, en maandelijks laad ik hem op. Voor mijn Lief zou het een ideaal vervoermiddel zijn, maar zij ziet zich er nog niet op rijden.

Waarschijnlijk was het beter geweest om de batterijen eruit te halen, als er toch niet mee gereden wordt. Maar dat is nooit gebeurt. Vandaag moest ik hem weer opladen, maar ik besloot er een stukje mee te gaan rijden. Mijn Komoot app zet ik op opnemen zodat ik weet hoeveel kilometers ik heb afgelegd. Ik had niet het idee dat ik er ver mee zou komen aangezien hij opgeladen moest worden.

Onherkenbaar

Ik had mij warm aangekleed… Muts op en kraag omhoog zodat ik in de buurt onherkenbaar rond kon rijden. Ik moest eens gezien en herkend worden, dat wil je toch niet meemaken. Ver ben ik niet gekomen want mijn aanwezige Ledjes werden al snel minder. En daarom bleef ik in een straal van een paar honderd meter mijn rondjes draaien. Daarbij zag ik in de verte de lucht zwart worden, en kwam ik alweer na 1,72 km kletsnat thuis.

Als ik mijn gemaakte route op Komoot op sla, zegt hij dat het een Hardloopsessie is geweest. Ik weet wel beter… In dat korte ritje kwam ik wel bekenden tegen, maar werd gelukkig niet herkend.

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Heerlijk mens!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel😁😁

   Like

 2. Ria van den Heuvel schreef:

  🤣🤣🤣🤣 sorry, maar ik zie het helemaal voor me 😂

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ik ben er een keer mee naar mijn werk gereden, en werd toen heel erg voor de gek gehouden. Dus ga ik nu incognito rijden….Onherkenbaar😁😂😂

   Like

 3. Sabine Verburg schreef:

  Ha ha je kunt het beter
  een ‘ wilgraageenhardrijroute’ noemen
  Leuk om te lezen !

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Jaaa, Snel rijden zodat niemand mij ziet!!

   Geliked door 1 persoon

 4. Neeltje schreef:

  Dat is wat anders dan op de motor! Hahahahahaha!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja laat mij maar rijden op een motorfiets. Zoveeel beter!!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s