Ontdek Galicië…(1)

In mijn Blog “Nieuwe Plannen” schreef ik al dat Spanje nog steeds aan mij blijft trekken. Ik moet terug want de De Camino roept… In 2020 was alles al gepland en gereserveerd maar gooide Corona roet in het eten. En door hoge besmettingscijfers zag ik het afgelopen jaar niet zitten om in Spanje te gaan wandelen.

Maar nu kan ik niet langer wachten en moet ik gaan. Mijn wens om in Galicië te gaan wandelen heb ik reeds omgezet naar een concreet plan. Daarvoor heb ik eerst Luisa en Joyce van Camino Comfort in Oss geraadpleegd. Zij hebben mij in 2019 enorm goed geholpen bij mijn voorbereiding van mijn Camino Francés, en ook nu helpen zij mij weer met mijn plannen voor het wandelen in Galicië.

Zij hebben in oktober 2021 zelf de Camino Finiststerre y Muxia gelopen in het gebied, waar ik dit jaar naar toe wil gaan. Mijn eigen plan was om ergens centraal in het rondje in een B&B te logeren, om dan van daaruit mijn dag etappes te doen. (zie rode stip onderstaand plaatje)

Misschien niet zo heel praktisch, maar ik zie het als een vakantie, en mijn Lief Kitty gaat met mij mee. Zij zou dan in een B&B met zwembad verblijven, en ik zou overdag mijn Camino doen. Eventueel zou ik dan wat verder weg op de route nog kunnen overnachten in een Albergue.

Dit plan kon naar de prullenbak want Kitty (en gelijk heeft ze), zag het niet zitten om 7 dagen in een B&B te gaan zitten in een middle of nowhere. Zwemmen is ze gek op dacht ik nog, maar nee hoor… Prullenbak dus!!

Luisa en Joyce zeiden mij contact om te nemen met Bianca van Kralingen, eigenaresse van Ontdek Galicië.

Bianca vroeg mij waar de reis aan moest voldaan, en van daaruit kwam zij met een reisvoorstel. De informatie die zij van mij kreeg was onderstaand lijstje.

 • Rianne wandelt camino Finisterre-Muxía.
 • Kleinschalige accommodaties bij voorkeur met een zwembad en dichtbij een gezellige boulevard/centrum. Graag op, of vlakbij de camino.
 • Twee weken, eind augstus-begin september.
 • Twee personen.
 • Twee nachten per bestemming.
 • Reizen met huurauto.
 • Genieten van natuur, lekker eten, terrasjes en elkaar!

Een emailcontact werd een telefonisch contact, om mijn interesses en beperkingen duidelijker te kunnen uitleggen, en zo kwam ik samen met Bianca van ‘Ontdek Galicië’ tot een concreet plan. Binnen een week kwam er een reisvoorstel op maat gemaakt, waar mijn Lief en ik mee akkoord gingen.

De volgende keer kom ik hier nog uitgebreid op terug, want ik wil Jullie graag vertellen wat Bianca van ‘Ontdek Galicië’ voor ons bedacht had, en hoe ons Reisprogramma er uit gaat zien.

We hebben onze zomervakantie in Galicië georganiseerd via Bianca en het team. Het was geweldig. Van begin tot eind was hun ondersteuning bij het plannen, boeken en verlenen van service (altijd beschikbaar op WhatsApp of mobiel) tijdens de reis geweldig. Ze houden bij het plannen rekening met persoonlijke omstandigheden (we waren op reis met drie kleine kinderen) en boekten de accommodaties die bij onze situatie pasten. Voor vertrek kregen we een gepersonaliseerd roadbook vol met dingen om te zien en te doen in de omgeving. Ik kan het ten zeerste aanbevelen om hun diensten te gebruiken en dit minder toeristische deel van Spanje te bezoeken!”.

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Klinkt goed.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Helemaal afgestemd aan onze wensen😊

   Like

 2. Neeltje schreef:

  Ik kan niet wachten om de rest te horen. Wat leuk … heeft Kitty er tenminste ook wat aan!

  Like

  1. Rikit schreef:

   Zij komt deze keer op de eerste plaats😍

   Like

 3. Ria van den Heuvel schreef:

  Geweldig ik ben benieuwd naar de rest!!

  Like

  1. Rikit schreef:

   Zien er ook echt naar uit!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s