Beleef de Lente… De camera’s gaan weer aan!

Het is zo ver… Beleef de Lente gaat weer van start, en daarom haal ik dit blog van maart 2020 nog een keer naar voren.

Van kleins af aan ben ik al geïnteresseerd in vogels. Mijn vader had als hobby, “vogels” en achter het huis waar ik geboren ben, hadden wij een hele grote tuin. Mijn vader hield daar zijn sierduiven en kippen. Later kwamen daar nog tropische vogels en wildzang bij. Daarnaast ging hij er graag op uit. om wilde vogels te vangen, met slagnetten als ik mij goed herinner, en ging hij eekhoorns vangen in het bos. In de kooien in de tuin zaten altijd wel Uilen en andere vogels. Daarna kwamen er de postduiven en grote parkieten. Kortom… alles draaide om vogels in ons gezin.

Mijn wens was dan ook, “als ik later groot ben”… wil ik ook vogels gaan houden. Het is er nooit van gekomen omdat ik druk was met andere hobby’s, zoals het spelen in een fanfare orkest en mijn andere grote hobby’ “motorrijden.”

beleef-de-lente-2013-e1362086887511

Gelukkig heb ik in mijn vrienden kring, vrienden die ook dezelfde hobby hebben als mijn vader toen. Door hun ben ik ook in aanraking gekomen met Beleef de Lente

Regelmatig kijk ik naar de Live webcam. Eigenlijk voel ik mij hier maar een voyeur… maar ik geniet er enorm van. Als ik met het krieken van de dag ga wandelen, zingen de vogels elkaar toe. Vaak ga ik dan ergens op een mooi plekje zitten en luister…

Thuis heb ik niet echt een tuin waar de vogels op af zullen komen, met aan de ene kant een houten schutting en aan de andere kant een laurierhaag. Maar in de laurierhaag zie ik toch elk jaar wel een merel nestje zitten. Aan de houten schutting heb ik sinds een jaar of drie een vogelhuisje hangen, waar door een koolmees paartje al twee keer in gebroed is. Ik heb het gekocht op een kerstmarkt in 2016, en ik was er meteen verliefd op. Hij is namelijk in de zomer ook te gebruiken voor een ander doel.

20150920_143514

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Als drankkastje, wat leuk! Hahahaha!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat is extra leuk als je een tuinfeestje hebt, niemand vermoed zo iets😳

   Geliked door 1 persoon

   1. Neeltje schreef:

    Ja, dat geloof ik. Leuk gevonden!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s