Wandelwoensdag…

Na al die regen en wind van de laatste tijd zijn we toch eindelijk in een wat rustiger weertype beland, en hopelijk blijft dat ook zo. Zo was het ook vandaag een heerlijke dag om op pad te gaan. Zonnig en 12 graden, alleen mijn merinowollen vest is voldoende vandaag.

Ik was met vriendin Tilly al begonnen met ‘Ons Kloosterpad’, maar omdat Tilly even in de lappenmand zit, hebben wij die even in de ijskast gezet. Dus vandaag geen 4e etappe van het Kloosterpad. maar een ziekenbezoek wandeling. Daarvoor moest ik Effe noar Geffe zoals dat hier heet.

Van huis uit eerst nog even een boodschap doen in het centrum en dan linia recta langs het spoor over de fietsstraat naar Geffen. Niet echt spectaculair maar sommige dingen moeten gewoon gedaan worden. Vooral bij het eindeloze pad langs de spoorlijn naar Geffen, is het verstand op nul en blik op oneindig. Het is niet verkeerd om kilometers te maken als training voor de 4Daagse in juli, maar dit is oersaai. Maar voor Tilly heb ik het graag over en hoop dat ze gauw weer op de been is.

Van huis uit naar stad en Tilly is bijna 9 km die ik binnen anderhalf uur af leg. Dat is een zevenmijlslaarzen tempo en dat loop ik meestal als ik alleen op pad ben. Dat krijg je als je over lange benen beschikt. Bankjes kom ik onderweg niet tegen, dus ben ik blij als ik bij Tilly ben. Mijn lunchpakket ben ik vergeten mee te nemen, maar ik wordt extra verwend met koffie en worstenbroodje.

En dan is het tijd om mij op de terugweg te begeven. De route die ik nu neem is een stuk interessanter dan op de heenreis. Allereerst wil ik naar het aboretum in Geffen wat al vanaf 2014 in ontwikkeling is, maar in de loop der jaren omgevormd is tot een plek waarin het goed toeven is.

Dan gaat het verder langs een oude Joodse Begraafplaats die al voor 1700 voor het eerst in gebruik werd genomen, en vermoedelijk de oudste Joodse begraafplaats van Brabant is. Ik vervolg mijn weg door de Geffense bosjes, en het laatste stuk van mijn wandeling gaat over de Landerij van Tosse.

Hier maak ik een pauze op het bankje onder een imposante eik, op de splitsing van de Koningsweg. Als er geen processierupsen zijn zit ik hier vaak op deze plek waar altijd wel wat te beleven is. Zo dicht bij huis zijn deze Landerije waar ik eigenlijk alleen maar kom tijdens een wandeling.

Van Tilly hoorde ik dat er ook een kunstroute is uitgezet op de landerije, en inderdaad als ik verder wandel zie ik enkele van deze objecten.

Door een QR code te scannen kun je een gedicht lezen en meer te weten komen over de kunstenaar die het object gemaakt heeft. En dan ben ik al weer haast thuis en heb er bijna 17 km op zitten. De komende dagen blijft het mooi weer dus komen er nog meer mooie wandeldagen aan.

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ria van den Heuvel schreef:

  Prachtig beschreven Rianne! En als je wandelt geniet je meer en zie je meer van je omgeving.
  Ik begrijp nu dus ook dat ik daar nog eens terug moet om te wandelen.
  Ik hoop dat Tilly weer snel op de been is!

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Ria. De terugweg is inderdaad de moeite waard om een keer in een wandeling op te nemen. Ik zag in jouw foto’s op Komoot dat object van blik, die heb ik dus gemist.

   Like

 2. Sabine Verburg schreef:

  Wauw best jaloers op jou. Wat een prachtige wandelingen maak je .
  Benieuwd de komende dagen met de mooie weersvooruitzichten

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Ja van dit mooie weer moet je profiteren, en daarom wil ik zaterdag weer op pad gaan, want er is nog zoveel moois te zien. Maar nu met de stijgende benzineprijzen blijf ik hier in de buurt. of ik neem de trein.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s