Zwijmelen op Zaterdag…(88) Eric Clapton

Het voorjaar van 2021 werd voor Eric Clapton overheerst door een diepe frustratie. Zijn verplaatste tour werd wederom afgezegd en zijn optreden in de Royal Albert Hall – waar hij inmiddels meer dan 200 keer heeft opgetreden – geannuleerd.

Zelfs met zijn poging op laatst genoemde podium een livestream zonder publiek op te nemen, ving hij bot. Clapton en zijn band weken uit naar een Victoriaans landhuis op het Engelse platteland. Op deze grote, sfeervolle, locatie was het noch voor de bandleden, noch voor de technici een probleem om anderhalve meter afstand te houden.

De sessies bestaan uit vertrouwd Clapton-repertoire, gespeeld in een akoestische setting. Dat hij met dit concept bijna 30 jaar eerder een van zijn meest succesvolle platen Unplugged opnam, lijkt niemand te deren.

De voormalig Cream-gitarist laat vol overgave horen waarom hij koste wat kost live wilde spelen, zij het zonder publiek. Hoewel, echt publiek loos waren de sessies niet. Op het balkon, uitkijkend over de historische zaal waar de opnames plaatsvonden, zat één eenzame toeschouwer: Claptons vrouw Melia

Voor meer Zwijmels op zaterdag, of als je ook zin hebt om mee te doen ga je naar Natasja van  ’t Pumpke

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Heerlijk om weer eens iets van hem te horen. Wist niet dat hij al zo oud was.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Hij draait ook al mee vanaf de jaren 60, begonnen bij ‘Cream’. Is al 77 jaar inmiddels.

   Geliked door 1 persoon

 2. Neeltje schreef:

  Mooi, mag graag naar hem luisteren! Al jaren!

  Like

 3. Natasja Vd Ing schreef:

  Zo bijzonder hoe artiesten in coronatijd hun weg wisten te vinden om toch maar muziek te kunnen blijven maken. Ook hier waren artiesten heel creatief in. Wat is clapton’s stem mooi ‘gerijpt’.
  Mooie zwijmel!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s