Bezoek aan de Tandarts…

on

Vandaag is het zo ver… Er moet een tand getrokken worden, waar ik al enige tijd met vrees naar toe heb geleefd. Ik heb het niet zo op dat trekken, en dat is ook zowat het enige waar ik bang voor ben, als ik een bezoekje aan de Tandarts breng.

De vrees ervoor is niet ongegrond vind ik zelf, er zit bijna geen tand meer om aan te trekken, dus waar kan de tandarts dan die tang op zetten. Dus zie ik met enige vrees de tiende mei dichterbij komen.

Ik ga vanochtend nog even naar mijn werk, en terwijl ik in de kantine zit te wachten tot het tijd is luister ik naar de radio. En laat er nou net Q music aan staan, en in dat radioprogramma hebben ze het over mensen die hun tanden verliezen.

Die kunnen dan naar de studio bellen, en daardoor hoor ik de meeste rare en enge verhalen. Ja ja… gooi nog maar kolen op het vuur denk ik dan bij mij zelf.

Komt U maar binnen en neemt U plaats mevrouw… Ach wat zijn ze toch vriendelijk. Ik ga U eerst verdoven, en dat is al een hele geruststelling al zijn die twee prikken in het tandvlees en gehemelte, niet pijnloos te noemen.

Ik wordt voor even teruggestuurd naar de wachtkamer, om na vijf minuten weer binnen geroepen te worden. Het gaat niet gemakkelijk worden mevrouw, want er zit weinig materiaal waar ik mijn tang op kan zetten… Wat zei ik nou net, zie je nou wel!!

Als ik 20 minuten later weer met de rekening buiten sta, lees ik dat het een moeizame trekking was. Nou dat had ik zelf ook al gemerkt, omdat ze met Twee Vrouw sterk aan de gang waren. De tandarts met de tang, en de assistente die mijn hoofd vast moest houden.

Maar hij is er uit… en ik heb er een foto van gemaakt, maar die is zo bloederig dat ik die hier maar achterwege laat. Voorlopig moet ik het een en ander laten, en dat is ook niet verkeerd om wat af te vallen. Over acht weken is het voldoende genezen om een implantaat of brug te zetten, maar zoals ik al eerder schreef… is dat voor mij een brug te ver.

14 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Je weet het weer smakelijk te brengen. Sterkte … hoop dat alles snel geneest.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dat hoop ik ook. Voorlopig alleen maar vloeibaar voedsel en geen alcohol!

   Geliked door 1 persoon

 2. Sabine Verburg schreef:

  Oei
  Dat viel dus niet mee. Gelukkig zat deze tand toch niet op een zichtbare plek weet ik me te herinneren van een vorige post.
  Anders is het bij twee van mijn kleinkinderen die mij breed glimlachend met fietsenrekken tegemoet komen
  En morgen moet ik naar de tandarts maar gelukkig alleen voor controle.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Nee inderdaad het zit niet in het zicht, anders moet er echt wel iets komen om het gat op te vullen.

   Like

 3. Ria van den Heuvel schreef:

  Ik vind het zo erg voor je 🤣🤣🤣🤣, maar jij weet van een niet zo plezierig tandartsbezoek een ware happening te maken. Ik zit hier in Italië m’n lach in te houden want manlief is al ingedut. Dus doe ik het maar zo…. 🤣🤣🤣

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Ria… Een happening was het niet, maar ik kon er weer een leuk Blog over schrijven😊😁 Ik heb al gezien dat je op vakantie bent. Wat een belevenis en prachtig is het daar aan Jullie foto’s te zien. Doe je de groeten aan manlief Hans, en nog veel plezier daar!!

   Like

 4. Ria van den Heuvel schreef:

  1000x sorry, ik weet wat het is. Heb ook van die nare ervaringen gehad. Maar ik had geen Rianne die me wist te vermaken 🤭
  Sterkte!!

  Geliked door 1 persoon

 5. picpholio schreef:

  Soms is het “je zorgen over iets maken” veel lastiger dan het feit op zich 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Rikit schreef:

   Inderdaad is het zorgen maken over iets wat komen gaat veel erger, dan het in werkelijkheid is. Maar dat was hier toch echt niet het geval, al heb ik er wel luchtig over geschreven🙄

   Like

 6. Ik loop ook met zo’n onzichtbaar gat sinds een maand of 5. Het geld van een implantaat of brug hou ik nog even in mijn zak, want ik ben er al helemaal aan gewend. Sterkte met de heling.

  Like

  1. Rikit schreef:

   Dank je wel Jeanne. Als het in het zicht zit is het een ander verhaal, dan moet er gewoon iets komen.

   Geliked door 1 persoon

 7. Neeltje schreef:

  Of ik er bij was!

  Like

  1. Rikit schreef:

   Wees blij van niet😉

   Geliked door 1 persoon

 8. Ria van den Heuvel schreef:

  ‘Een mens lijdt het meest met het lijden dat hij vreest.’
  Deze kreeg ik mee met de opvoeding, ik moest deze gewoon even delen 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s